İskenderun İkinci Singapur Olabilir

0
86

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İskenderun’un “Serbest Bölge” yapılmasının, bölgemiz açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

İskenderun’un uzun yıllardır böyle bir sorunu olduğunu kaydeden MHP’li Bozkurt; “İskenderun’un acilen serbest bölge olması gerekiyor, geç kalınmış bir karar. Tüm Avrupa’da 11 tane serbest bölge olmasına rağmen Türkiye’mizde 15 tane serbest bölge var. Serbest bölgeler, yatırım, üretim ve dışsatımı artırmak, yabancı anapara ve teknoloji girişini hızlandırmak ereğiyle hükümetçe belirlenerek gümrük duvarları dışında bırakılan bölgelerdir.

Serbest bölge, her türlü gümrükten muaf, KDV’den muaf bir sistemle çalışacak ve İskenderun için, bölgemiz için Hatay’ımız için çok elzem olduğunu düşünüyorum. İskenderun’umuz ikinci bir Singapur özelliğinde bir kentimizdir ama maalesef ki zamanından beri siyasiler, Antakya lobisi İskenderun’u küçülttüler. En sonunda Arsuz’un ilçe yapılmasından dolayı daha da küçüldük. Arsuz ilçe yapılsın, hakkı buna karşı değiliz. Ama İskenderun küçültülmesin.

İskenderun’u büyütmemiz gerekiyor alan olarak ama maalesef küçültüldü. Ama biz büyük bir kentiz, daha çok çalışmamız gerekiyor. Siyasilere çok iş düşüyor. İskenderun’un Serbest Bölge olması için üzerimize düşen her şeyi yapmak mecburiyetindeyiz.

Bugün İstanbul’da Serbest Bölgemiz var 540 dönüm alana kurulmuş, 5000 çalışanı var, 90 milyar dolar para girdisi var, 300 ruhsatlı şirketi var. İskenderun’a neden serbest bölge haline getirmeyelim. Bunu yapacak iş adamlarımız var, işadamlarımız hazır, Ticaret Odamız hazır, herkes hazır, yeter ki devlet büyüklerimiz buna onay versin” şeklinde görüşlerini dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here