İskenderun Belediye Meclisi Tek Madde İçin Olağanüstü Toplandı

0
30

300 Milyon Lira Borçlanma Geçti, Asfalt ve Kaldırım İşi 45 Mahalleye Yayılacak…

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuyu görüşmek üzere 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Kırmızı Salonunda olağanüstü olarak toplandı. İskenderun Belediyesi olağan üstü Meclis toplantısında kentin her bölgesinin asfalta kavuşturulabilmesi için 300 Milyon lira borçlanma yetkisi aldı.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez başkanlığında toplanan meclis, gündemine bulunan ‘Muhtelif Cadde ve Sokaklarda Yol ve Kaldırım Yapım İşlerinde kullanılmak suretiyle borçlanma yapılmasına ihtiyaç duyulmakta olup, kapsamı, süresi ve zamanı Belediye Başkanı tarafından belirlenmek ve geri ödemesi ile ilgili temlik verilmesi ve gerekli olması hallerinde borçlanma ile ilgili teminat mektubu verilmesi ve faiz oran pazarlığı yapılmak üzere İller Bankası A.Ş. nakit veya proje bazlı borçlanma yapılması ile ilgili her türlü iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’e gerekli yetkinin ve izinin verilmesi ile ilgili Ek-1’de belirtilen şekilde meclis kararının alınması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi’ni görüştü.

İskenderun Belediye Meclisi, şehrin inşasında kullanılmak üzere talep edilen 300 milyon liralık borçlanma ile ilgili olağanüstü toplandı. Oturuma başkanlık eden Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “Benim tek derdim İskenderun’umuza hizmet etmek. Siyaset yapmayacağımı söylemiştim. Ben kendimi şantiye şefi olarak görüyorum. Görevim sahada işleri yürütmek, toplumsal fayda sağlamaktır. Devlette para yok, kısıtlı kaynaklarımız var, 467 milyon alacağımız var. Nasıl alacağız, ne zaman alacağız, af mı çıkacak, bilmiyorum. Borç bir kıskaç değil, Merkez Bankası’na vereceğimiz arazi sayesinde bir gelir elde edeceğiz. Gerekirse yer de satacağız. Bu para cebimize girmeyecek, hizmet olarak şehre yansıyacak.

Festivali, Limak’tan aldığımız sponsor sayesinde yaptık. Herkesin emeğine sağlık. Bu şehir için bir planlama yapıyoruz. O planlamanın içinde taşocaklarının kaldırılması da var, çöp fabrikasını taşımak da.. Otogarın Düğünyurdu’na taşınacak olmasına da karşıyım. Toplum bizden ne istiyorsa onu yapacağız. Ben rozetimi çıkardım, İskenderun’da her kesime hizmet etmeye çalışıyorum” dedi.

“Devlet De Kaynak Aktarmak Zorunda”

Toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Bülent Bozdoğan; “Seçimlerde bu şehre kaynak, para akacak diyen bir hükümet vardı. İş asfalt ve kaldırımlara gelince, neden kaynak aktırmadan imtina ediyor? Doğru bulmuyoruz. Her şeye rağmen, İskenderun’da hizmetler yürümek zorunda. Biz bu borçlanmaya evet diyeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here