İskenderun Balıkçı Barınağında Sona Gelindi!

0
167

T.C. Ulaştırma Bakanlığı Sondaj Çalışmalarına Başladı

İskenderun Balıkçı Barınağının çağa uygun ve daha yaşanır bir hale getirilmesi ile ilgili yaklaşık iki yıldır sürdürülen proje çalışmalarında artık sona gelindi. Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel tarafından hükümet kanadında yapılan olumlu çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Bu bağlamda, barınak içinde yapılması planlanan ‘Parmak İskelelerin’ taban etüt çalışmaları kapsamında, sondaj faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

İskenderun Gazetesi olarak önem verdiğimiz ve yaklaşık 2 yıldır sürekli gündeme getirdiğimiz Balıkçı Barınağı Projesinde nihayet sona gelindi. Milletvekili Özel’in candan çalışmaları doğrultusunda müjdeyi ise İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı verdi.

Konuyla ilgili bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşan Tosyalı; “İskenderun her haliyle göz bebeğimiz. Onun her karış toprağını tarihsel güzelliğini bugüne katarak yeni bir İskenderun siluetiyle vatandaşlarımızın karşısında yer almaktan mutluyum. Tüm çabalarımız yeni şekillenen İskenderun içindir. Şimdiye kadar ne söylediysem hepsi yerine gelecek. Çünkü bizimle beraber gönülden çalışan ve her sorunumuza çare olan değerli ve ismi gibi Özel milletvekilimiz ile beraberiz” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun Balıkçı Barınağında sondaj çalışmaları, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Müdürlüğünde görevli mühendislerin titiz çalışmaları ile geçtiğimiz günlerde başladı. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğünden Mehmet Emin Durgun ile Ulaştırma Bakanlığı Adana 6’cı Bölge Müdürlüğünden Ahmet Tektaş görevli olarak gelerek çalışmalara başladı. Sondaj gemisinin yapılacak olan parmak iskelelerin taban etüt çalışmaları kapsamında, belirlenen derinliklerden alınan örnekler, tahlil yapılmak üzere bakanlığın laboratuarlarına gönderilmeye başlandı.

Çalışmalarla ilgili fikirlerini beyan eden İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yücel Habip Dalgıç, çalışmaların sevinç yarattığını belirterek; “Milletvekilimiz Sayın Özel tarafından barınağımızın yeni projelendirme safhasında gelinen son durum bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Kooperatif olarak bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalara katkımız oluyor.

Barınağımız koordinatörü Birol Mustafa Karakaya barınak içerisinde âtıl vaziyette bulunan araç lastikleri ile bazı sondaj çalışmalarına engel olacak atıkları temizletmek için görevlendirildi. Bu memleketimiz için önem arz eden konuda, bizler üstümüze düşen görevleri İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte koordineli şekilde yerine getirmekteyiz.

Bu konuda Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamımız Sayın İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya, tüm balıkçı esnaflarımız adına teşekkür ederim. Bizleri sevince boğan bu güzel insanların, müsait oldukları anda barınağımızda onlara balık ekmek ikramımıza şeref verdiklerinde mutlu olurum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here