İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy; “Türk Halkı Mumcu’yu Unutmayacak”

0
136

uğur mumcu anma1İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy, araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun, 24 Ocak 1993 günü Ankara’da evinin önünde park halinde bulunan aracına C-4 tipi patlayıcı yerleştirilerek katledilmesinin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Mumcu’nun, hayatının tüm evrelerini doğru yaşamanın dışında suçu bulunmadığını ifade eden Paksoy; “Uğur Mumcu, suikasta kurban giden çok sayıda aydınımız gibi sayısız haksızlıklara uğramış, gözaltılar, mahkûmiyetler yaşamış, çalıştığı gazetelerde işine son verilmiş, hukuk fakültesi mezunu olmasına karşın yedek subay olarak askerlik yaptırılmamış, piyade er olarak askerlik görevini yerine getirmiştir.

“Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaş yapıyorlarsa, ne işi var CIA ve Mossad’ın Kürtler arasında? Yoksa CIA ve Mossad, Anti-Empreyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değil mi?” diyordu. Bu sözlerin arkasından gerçekleşen suikastı, İslami Hareket, İBDA-C, Hizbullah gibi örgütler üstlendi. Dönemin siyasi iktidarı adına söz veren yöneticileri ne yazık ki günümüze kadar olayın aydınlatılmasını sağlayamamışlardır.

Türk halkı değerli araştırmacı yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı, hiç de unutmayacaktır. Tüm bu yolda can veren aydınlarımız katilleri bulununcaya kadar mücadele etmeyi görev biliyor, başta saygıdeğer ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here