İkizoğlu: “Öğretmenler Günlerini Kutlayamıyor”

0
97

cumhuriyet kadınları3Cumhuriyet Kadınları Derneği Kurucu Başkanı Şerefnur İkizoğlu: “Öğretmenler Günlerini Kutlayamıyor”

İskenderun Cumhuriyet Kadınları Derneği Kurucu Başkanı Şerefnur İkizoğlu, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Eğitim sisteminde ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten İkizoğlu, bu nedenle öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayamadığını, on binlerce öğretmenin atama beklediğini kaydetti.

Cumhuriyet Kadınları olarak Cumhuriyet devrimlerini yaşatma kararlılığını sürdüreceklerini ifade eden İkizoğlu; “Türk modernleşmesinin en önemli adımlarından 1924 Eğitim ve 1928 Yazı Devrimi sayesinde bugün çağdaş ülkeler olma yolunda ilerleyen bir ülkede modern ve demokratik zihinlere sahip, devrimci gururu üzerinde taşıyan nesiller yetişmiştir. Bu nesilleri yetiştiren mimarlar ise Türk Modernleşmesinin bayrağını daha da ileriye taşıyan öğretmenlerimizdir. Ancak bugün ülkemizde eğitim sisteminde çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta, bir taraftan on binlerce öğretmenimiz atanmayı beklerken diğer taraftan öğrencilerimiz dershane sistemine mahkum edilmekte ve üst üste yaşanan sınav rezaletleri ile insanımızın ülkeye ve geleceğe güveni azalmaktadır.

Birçok kurum ve kuruluşta olduğu gibi Milli Eğitim Kurumları da kanun hükmünde karar nağmeler aracılığıyla “kar” amacıyla kiralanacak işletmeler haline getirilmiş ve iktidar sahipleri eğitim kurumları ile birlikte adeta kendi zihinlerini ve vicdanlarını da 49 yıllığına kiraya vermişlerdir. İskenderun Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak; Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştirme, Cumhuriyet Devrimlerini yaşatma kararlılığını sürdüren özverili öğretmenlerimizi kutlarken, gerektiğinde her zaman yanlarında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here