İKEM’linin Eko-Tim Çalışmaları Sürüyor!

0
318

ikem koleji11Özel İKEM Koleji, Eko-Okullar projesi kapsamında öğrencilerle birlikte bir dizi faaliyet gerçekleştirdi. Sağlıklı yaşam standı hazırlayan eko-tim ile öğrenciler MKÜ İskenderun Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesini ziyaret etti.

Projeyi yürüten eko okul koordinatörleri; Görsel Sanatlar ve Resim Öğretmeni Esra Salkın, Sınıf Öğretmeni Şenay Özkan, öğrencilere sağlıklı-sağlıksız ürünlerle ilgili bilgiler verdi.

Sağlıklı yaşam için sağlıklı besinler tüketmek gerektiğinin önemine dikkat çekilen çalışma kapsamında oluşturulan stant da sağlıklı ve sağlıksız yiyeceklere yer verildi. Eko tim ekibi canlı performans yaparak resimlerini stant panosunda sergiledi. Sağlıksız besinlerin insan hayatındaki en önemli zararlarından birinin obeziteye yol açtığı vurgulandı.

ikem koleji12

İkem Eko-Tim MKÜ’de…

Bu arada Eko-Okullar programı kapsamında Eko-Tim öğrencileriyle Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesine ziyaret gerçekleştirildi. Üniversite Dekanı Mevlüt Aktaş ile öğrencileri eko-okullar programı hakkında paylaşımda bulundu.

Denizlerin kirliliği ve dış etkenler üzerine öğrencilere bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Selin Sayın öğrencilerin ve okulun böyle bir programa destek olmasından dolayı mutlu olduğunu ve üniversitenin İKEM Koleji ile ilerleyen günlerde paylaşımlarda bulunulacağını belirtti.

Geri dönüşüm, atık yağlar, atık piller ve fabrikaların çevreye ve denizlere verdikleri zararlar hakkında nelere değinebileceği tartışılırken, belirledikleri hedefler ile ortak çalışmalar yapmak üzere eko-tim ve öğrencilerin üniversite ziyareti tamamlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here