İGC; “Bağımsızlık Mücadelesine Devam”

0
57

igc açıklama424 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, günün şartlarında, bu günün bayram olarak kutlanmasının imkansız olduğunu belirtti.

Basında sansürün hiçbir zaman tam olarak kalkmadığının altını çizen İGC Yönetimi mesajlarında şu ifadelere yer verdiler; “Öncelikle belirtmek  isteriz ki; özellikle yerel basının ve basın emekçilerinin yaşam mücadelesi verdiği bir ortamda, bugünü “Basın Bayramı” olarak kutlamaktan söz edemeyiz. 106 yıl önce  bugün yasalarla kaldırılmış olan ‘Basında Sansür’ün aslında kalkmadığı ve devam  ettiği bilinen bir gerçektir. Özgür ve tarafsız basın, bir  ulusun onuru, kalkınması ve aydınlık yarınları demektir. Özgürlüğünü ve bağımsızlığını yitirmiş basının olduğu bir ülkede, aydınlık yarınlardan  söz etmek  mümkün değildir. Elbette, basın sektöründe bağımsızlık ve özgürlükten söz etmek için basının da görevini tarafsızlık  ilkesi  ve etik kuralları  içinde  yapıyor olması koşulu vardır.

Türk Basını üzerindeki  baskılar kalkmadığı ve emekçilerimizin kaybettiği hakları geri verilmediği sürece, 24 Temmuz’u “Basın Bayramı” olarak  kutlamamız mümkün  değildir. Bu vesileyle bir kez daha  bilinmesini istiyoruz ki; Türk Basını’nın daha özgür ve tarafsız  görevini yapabilmesi için İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olarak, eğilmeden, bükülmeden ve hiç kimseye boyun eğmeden, görevimizi yapmaya ve mücadelemizi  kararlılık içinde  sürdürmeye devam edeceğiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here