“İçinde Türk Milleti Kavramı Olmayan Anayasa Yaptırmayacağız”

0
143

vatan partisi açıklama10Meclis Başkanına Bir Tepki de Vatan Partisi İlçe Başkanı Reyhani’den Geldi

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Reyhani, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘yeni Anayasada Laiklik kavramı olmamalı’ sözlerini eleştirerek, Atatürk ilkelerinin takipçisi olacaklarını vurguladı.

İçinde Türk Milleti kavramı olmayan Anayasa yaptırmayacaklarının altını önemle çizen Reyhani; “Meclis Başkanı laiklik kaldırılmalı diyor! Bakın Atatürk ne diyor; ‘Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi; sahte dindarlık ve büyücülükle savaşma kapısı açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi olanağını sağlamıştır. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, ilerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz’

Laiklik kaldırılmalı lafını eden meclisin başındaki zat ve bu fikri destekleyip meclis sıralarını işgal eden zavallılar Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarından maaşlarını alanlar.

Yüce Türk Milletinin öfkesine maruz kaldıklarında Türk Milletinin ayakları altında kalırlar. Cumhuriyeti yıktırmayacağız! İçinde Türk Milleti kavramı olmayan Anayasa yaptırmayacağız. Atatürk ilkelerinin takipçisi olacağız. Sonuna kadar savunacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here