HESOB Adayı Alakuş, Değişimin Şart Olduğunu Söyledi…

0
53

HESOB Adayı Alakuş, Değişimin Şart Olduğunu Söyledi…
“Tek Adamlıkla Yönetilen Bu Düzeni Yıkacağız”

Geçtiğimiz günlerde Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanlığına adaylığını açıklayan Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, aday olmasının nedenlerini İskenderunlu basın mensuplarıyla paylaştı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Alakuş, adaylık süreci hakkında bilgi aktarırken, sadece Antakya’nın değil Hatay’ın başkanı olacağını, tüm ilçelerdeki esnaf odalarının sıkıntılarıyla ilgileneceğini söyledi.

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nde değişim yaşanmasının şart olduğunu ifade eden Alakuş; “Kendi mesleğimin çıraklığını, kalfalığı, ustalığını ve 2014 yılından bu yana da oda başkanlığını yapıyorum gururla, sahadan gelen, esnafın içinden gelen, sahayı çok iyi tanıyan, esnafın sıkıntısını, derdini çok iyi bilen bir insanım. Geçtiğimiz günlerde HESOB başkanlığı için adaylığımı açıkladım. Bugüne kadar esnafın başındaki mevcut başkanımız 15-20 yıldır görev yapmıştır, saygım sonsuz ama bugün değişimin şart olduğunu gördüm. Biliyorsunuz yeni gelen jenerasyon, yeni yönetim her zaman yenilik yapar bundan dolayı HESOB başkanlığına aday oldum. Yalnız Antakya’nın değil Hatay’ın HESOB başkanlığını yapmaya adayım.

İlçelerimizdeki odalar maalesef öksüz evlat gibi sahipsiz. İskenderun’a geldim odaları gezdim, odalarımızın durumlarını gördüm. İskenderun’da HESOB’a ait bir binamız yok, diğer ilçelerde de yok. Bu zihniyet 15-20 yıldan bu yana hangi ilçeye hangi çiviyi çaktı, hangi hizmeti yaptı? Bugünkü mevcut yönetim ve Başkan başarılı olsalar idi en büyük destekçileri ben olurdum. Sahada esnafımız perişan halde. HESOB başkanı, tüm oda başkanlarımızın, sektörlerimizin sıkıntısını bizden dinleyip gelin hep beraber bir basın açıklaması yapalım, sesimizi üst yöneticilere duyuralım demedi, bugün seçim sürecinde tüm oda başkanlarını davet etti, neden, koltuk için mi? Benim koltuk umurumda değil ben buraya icraat yapmaya gelirim, yapacağım da, benim tanıyanlar bilir” dedi.

Hatay’daki esnafların da değişim istediklerini söyleyen Alakuş; “Uzunca yıllar hukuksuzlukla, ben bilirimci tavır ile esnafa sırtını dönen anlayış ve tek adamlıkla yönetilen bu düzeni yıkmak, yerine şeffaf bir yönetim anlayışı ile hesap verebilir bir kurum, esnafla barışık bir başkan anlayışını tesis etmek istiyoruz. ATSO ile bir olup al gülüm ver gülüm anlayışı ile 50 bin esnafın gözünün içine baka baka yalan söyleyen, seçimlere önce parayı, sonra siyaseti, daha sonra da tehditleri sokan bu zihniyet, artık köhneleşmiş ve esnafı yönetemez hale gelmiştir. Esnafı AVM’lere peşkeş çeken, seçimden seçime esnafı ziyaret eden, koltuğu kaptırmamak için her türlü hileye bulaşan bu yönetim, artık HESOB Başkanlığını meslek edinmiştir. Biz göreve gelirsek daha önce de dile getirdiğim gibi şeffaf bir yönetim anlayışı tesis edeceğiz. Her 3 ayda bir yönetim kurulumuza mali bilançoyu aktaracağız. Esnafımızla iç içe bir anlayışı hakim kılacak, esnafımızı eski canlılığına kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Esnafı AVM’lere zincir marketlere ezdirmemek için tüm kurumların kapısına bizzat gideceğiz ve esnafımız için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Biliyorum ki esnafımız da bu kan değişiminden yana” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here