HBB, Ulaşım Sorununu Hatay’ın Dinamikleriyle Çözecek

0
77

ulaşım çalıştayı1Başkan Savaş; “Ulaşımı Birlikte Çözeceğiz”

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hatay genelinde ulaşım sorunlarını tespit etmek ve çözüm yollarını belirlemek amacıyla ‘Ulaşım Çalıştayı’ gerçekleştirdi.

Antakya Ottoman Palace Otel’de düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Ercan Topaca, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Hatay’ın bütün dinamikleriyle ulaşım konusunun ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Savaş, toplantıyı üç güne yaymalarındaki amaçlarının sivil toplum kuruluşlarının, ilçe belediye başkanlarının kısacası Hatay’ın tüm dinamiklerinin ulaşım, turizm, sanayi ve şehirle ilgili diğer konular hakkındaki fikirlerini almak olduğunu söyledi.

Genellikle İskenderun ve Antakya’da sabah saatlerinde 1-1,5 saat kadar trafikte sıkıntı yaşandığını belirten Başkan Savaş; “Programın bütününde sadece bu iki ilçedeki problemler değil, kırsal kesimdeki bağlantı yollarının sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve ilçeler ile köyler arası şehir yollarındaki trafiğin düzenli bir şekilde sağlanması için çalışıyoruz” dedi.

Ulaşım konusunda teleferikten de faydalanmak istediklerini belirten Başkan Savaş; “Samandağ’dan Dörtyol’a kadar Türkiye’de en fazla sahil şeridi olan bir iliz. Ama biz deniz ulaşımından faydalanamıyoruz. Sahil şeridinde, özellikle Samandağ-Arsuz arasında, sağlıklı yollarımız yok. İnşallah bu sorunların hepsini birlikte çözeceğiz” dedi.

ulaşım çalıştayı2

Çalıştayın amacının sadece trafikte yaşanan sıkışıklık olmadığını belirten Başkan Savaş; “Doğanın kirlenmesi, atmosferdeki ses kalitesinin düşmesi, kırsal kesimdeki güzergâhın düzenlenmesi, ilçeler arasındaki sistemin düzenlenmesi için de çalışacağız. Kooperatifinden durağına kadar var olan bütün sorunları çözeceğiz” dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca ise düzenlenen toplantıda kentin ve bölgenin ulaşımla ilgili sorunlarının masaya yatırılması gerektiğinin altını çizerek; “Sorunu çok küçük boyutlarda değil etrafımızdaki illerle ve alanlarla bağlantılı düşünmek zorundayız. Bir ülkenin ve bir kentin ulaşım altyapısı o ülkenin ve kentin refah düzeyi ile birbirine paraleldir. Ulaşım altyapısı gelişmiş, sağlıklı ise sanayi ve ticaret imkânı da o denli refah düzeyindedir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ise yaptığı konuşmada, kentsel yaşamın büyümesiyle birlikte yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara dikkat çekerek alınabilecek tedbirlere dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından uzman akademisyenler, kent içi ve kent dışı ulaşım, yolcu ve yük taşımacılığı, kavşak sorunları, yolların geometrik ve fiziki yapıları, alt geçit, üst geçit, yayaların eğitimsizliği, alternatif yolların yetersizliği konularına dikkat çektiler.

Ulaşım sorunlarının detaylı bir şekilde ele alınacağı ‘Ulaşım Çalıştayı’ 26 Şubat 2015 Perşembe gününe kadar devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here