HBB Kaçak Moloz Dökenlere Ağır Yaptırımlar Getirdi

0
100

büyükşehir-molozHatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla çalışmalara başlayan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, çevreye ciddi zarar veren hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarını sorun olmaktan çıkarmak için yoğun mesai harcıyor.

İskenderun yolu 18. km Arpahan mevkiinde hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama ve yeniden değerlendirme alanı oluşturan HBB, bu alanı Antakya ve Defne ilçelerimizin hizmetine sundu. Yol ve dere kenarlarına kaçak dökülen molozların temizlik işlemlerini ivedilikle yapan ve bu çevre kirliliğinin tekrar yaşanmaması için zabıta personeliyle ortak çalışan çevre ekipleri gerekli uyarı levhalarını da bu alanlara astı.

Diğer ilçeler için de aynı çalışmaların yapılacağını açıklayan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun; “Biz diğer ilçe belediyelerimizden söz konusu atıkların depolama ve yeniden değerlendirilmesi alanlarının belirlenerek bize bildirmesini istedik. Mutlak suretle kaçak dökümlerin ve bunun yarattığı çevre kirliğinin önüne geçeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Alınan önlemlere rağmen orman alanı, dere yatağı, yol kenarı gibi boş alanlara gelişigüzel döküm yapanların görülmesi durumunda; kaçak dökümü yapan araçların bilgisini (plaka, model vs.), mesai saatleri içinde HBB’nin 214 91 95-96 numaralı telefonlarından Başkanlığa, mesai saatleri dışında ise ‘Alo Zabıta Hattı’na (153) bildirilmesini isteyen Dolgun, hemşerilerimizin duyarlılık göstermesi durumunda temiz çevre ve sağlıklı toplumu hep beraber oluşturabileceğimizi belirtti.

Kaçak dökümler için ücret tarifesini, 28.11.2014 tarih ve 202 sayılı Meclis kararıyla belirleyen HBB, küçük araçlar ve kamyonetler 10, tek dingilli kamyonlara 25, çift dingilli kamyonlara 40, 3 dingilli kamyonlara 60, 4 dingilli büyük TIR’lar için de 70 TL’lik tarifenin uygulanacağını açıkladı.

Kaçak Moloz Dökenlere Büyükşehir Belediyesince Uygulanacak Cezalar

Hatay Büyükşehir Belediyesi 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41-4 maddesi gereğince, inşaat atık ve artıklarını, toplanması ve depolanmasına ait yerler dışına atan  kişilere 189 TL ile 5 bin 792 TL arasında para cezası uygulayacak. İnşaat faaliyetinin bir tüzel kişi adına yürütülmesi durumunda ise idari para cezasının 189 TL ile 9 bin 663 TL arasında uygulanacağını, ayrıca söz konusu atıkların kaldırılmasına ilişkin masrafında kişilerden tahsil edileceğini duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here