Hayatınızı Kendiniz Renklendirin!

0
58

Henüz Yaz Tatiline Gitmemiş İseniz, Sorunsuz Bir Tatil Sizin Elinizde…

Değerli Okurlarım, yaza gireli çok oldu, aslına bakarsanız sonuna da geldik sayılır… Bizim bu bölgelerde sıcak biraz daha sürer ama bu güzel mevsimde neler sorun yaratabilir ona bakalım dilerseniz. Aslında dikkat etmez isek yaz mevsimi çok şeylerde sorun yaratabilir. Biraz dikkatli olursak hiç sorun da yaşamayabiliriz.

Yaz aylarında özellikle bayanların daha dikkatli olmaları gerekiyor. Aslına bakarsanız, erkekler için fazla bir şey fark etmiyor. Fakat bayanların, özellikle genç kızlarımızın olağanüstü dikkatli olmaları gerektiğine inanıyorum.

Bayanlarımızın özellikle saç durumu, fazla kiloların verilmemiş olması vs. Efendim, uzun ve bakımlı saçlar her zaman güzeldir, hoştur da yaz aylarında kişiye sıkıntı verir, bunaltır.

Eğer, saçlarınızın başınıza be­la olmasını istemiyor, sorunsuz bir tatil geçirmeyi düşünüyorsanız kolayı da var, çaresi de var. Kolay taranan, yüzünüzün boynunuzun güzelliğini açığa çı­karan bir model seçebilirsiniz. Seçimin insanların zevkiyle doğru orantılı olduğundan, herkes modelini, kolay taranacak hale getirmeyi daha iyi bilirler.

öcal sanat10

Yaz henüz bitmediğine göre, daha yaz tatiline çıkmayan ya da henüz tatile fırsat bulamayan çok insanımız vardır. Çıktığınız tatillerde, “Nasıl olsa tatildeyim, spor yapıyo­rum, havalar da sıcak kilo almam” diye ipin ucunu bırakmayacaksınız. Az ve öz yemeğe özen göstereceksiniz. Daha önce de söylediğim gibi, sabah kahvaltınızı kimseyle paylaşmayın. Diğer öğünlerde yağ oranı yüksek yemeklerden uzak durmalısınız. Sö­zün kısası aynaya baktığınızda kendinizi beğenmelisiniz demeye çalışıyorum.

Ayrıca, bildiğiniz gibi özellikle yaz tatillerinde nişanlan­malar hatta evlilikler çok oluyor. Nerden çıktı diyeceksiniz ama aklıma gel­mişken söylemekte yarar görüyorum. Siz bilirsiniz! Bir önerim de şu olacaktır, iyice bronzlaşacağım diye güneşte fazla kalmayın. Hele 11-15 arası hiç tavsiye edilmez. Çocuğu olanlar bu konuya daha çok dikkat etmelidir.

Bu arada, yaz kamplarından yararlanırsanız çocuklarınız açı­sından çok faydalı olur. Zira yaz tatilini değerlendirmeye yönelik kamplar, çocuklarımız ve gençlerimiz için bulunmaz fırsattır. Yeni hobiler edinme, yeni dost­luklar kurma, sosyal gelişme açısından oldukça idealdir. Burada yapacağınız en önemli yaklaşım, çocuğunuzun eğilimlerine göre bir kamp seçmek hepsi o ka­dar.

Bazı anne-babalar, çocuklarının kişilik kazanması için başıboş bırakırlar, öyle olmaz. Aileler çocuklarının kişisel ve sosyal gelişimi­ne katkıda bulunacak, ilgi alanlarını artırıp, bu konuda eğitim verecek. Bu bağlamda ebeveynler, çocuklarının spor yapıp kalıcı dostluklar kurabilmelerine yardımcı olacak bir tatil düşünmeli­dirler.

Burada dikkat edilecek en önemli şey, çocuğun kişilik ve öğ­renme biçimini dikkate almak olmalıdır. Böylece gençlerin kendini geliştirebileceği, becerilerini ortaya çıkarabileceği iyi bir kamp en iyisi olacaktır. Burada bile çocukların; ailelerinin gözetiminde, bir sorun yaşa­madan, güzel ve mutlu bir tatil yapmaları sağlanmalıdır. Her şeyde olduğu gibi, tatil yapmanın da kuralları vardır. Bunun dışına çıkmak, çocuklarımıza fayda yerine zarar verir. Tatil fırsatı yakalayabileceğiniz bu yazın son günlerini iyi değerlendirmeniz dileği ile…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

Su Gibi Aziz Olun…

Değerli Okurlarım, yaz sezonunun sıcak aylarını Kardelen Sitesinde etkisiz hale getirmeye, azaltmaya çalışıyorum. Dolayısıyla makalelerimi de burada yazmaktayım. İşte bu yazıyı da güneş batmak üzereydi kaleme aldığımda.

Hepinizin bildiği gibi, güneş batarken garip bir aydınlık olur, o aydınlık çiçekler üzerinde de kendini belirgin şekilde gösterir. Özellikle kırmızı renkleri ağırlıklı olanlar, adeta kızıla bürünür. O kızıl renk sizi başka bir âleme götürür. Göremediğiniz, dokunamadığınız işitmediğiniz bir garip âlem!

Bahsettiğim güneşin o parlaklığı denizden kaynaklanıyor. Yani nereden bakarsanız bakın her şey su ile sabit ve bütün güzellikler ondan kaynaklanıyor. Su gibi aziz olun! Su olmasaydı n’olurdu? Bunu düşünmek bile istemem, sizler de düşünmeyin. İnsanın su olduğunu ve suyun da insan olduğunu samimiyetimle söylemeliyim.

İnsanlar yaşlandığında, boylarının kısalması da su oranının düşmesinden başka bir şey değildir. Su hayattır ve insandır diyoruz ya. İşte suyun değeri yazın daha da artar. İnsanlar suya, su insanlara, yaz ise çok fazla suya hasrettir.

Efendim, yaz mevsiminde, suyun çok-çok kısıtlı olduğunu şöyle bir düşünelim. Çiçekler solmuş, çimenler sararmış hayat yok olmak üzere. Böyle yaşamak olur mu? Su hayattır, hayat da sudur. Bu kesin! Neden, Su Gibi Aziz Olun derler? Bundan dolayı. Su Rahmettir!

Suyu yudum-yudum için ve öyle tadına varın, yudum-yudum için ki bir anda, bütün hücrelerinize gitsin ve bayram etsinler. Can kazansınlar.

Suyun yağmur olarak yeryüzüne dönüşü de harikadır. Çok sık görmedim ama yağmurun yağmasını tabi ki çok gördüm, fakat bazen çok ilginç hadiseler olur. Nasıl mı? Bir paragraf düşmek istiyorum…

“…Bir an için gözlerinizi kapatın! Sizin üzerinizde sadece şort varken, sağlık fışkıran bir son kuşak erkeksiniz. Beyaz giysili, mini etekli ve yağmurda sırılsıklam ıslanan genç bir kadın hayal edin. N’olur diyeceksiniz, bir şey olmaz. Bakın anlatayım… Yağmur önce genç kadının saçlarına konuk olsun ve ıslak saçları yüzüne yer-yer yapışsın. Genç kadın başını kaldırarak yağan yağmuru yakalamaya çalışsın. Yağmur durur mu ki yavaş-yavaş elbisesini ıslatsın, ıslanan elbise vücuduna iyice yapışsın! Genç kadın o haliyle size dönüp bakışı ile o an yüreğinizdeki duygularınızı okusun, arzuladığınız şeyleri yüzünüze vursun…”

Su hayattır, hayat da sudur. Her şey suya muhtaçtır! Su gibi Aziz olun!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

Güzel Yaşam ve İsteyiş

Her isteyiş, bir yetersizlik duygusuyla ilgilidir. İnsanda bir doyum, bir hoşnutluk, bir yeterlilik sağlama eğilim ve dürtüsünün doğmasına yol açar. Örneğin moral gücünü yitirmiş, pısırık bir ortamda büyüyen çocuklarda böyle olumsuzluklar sık-sık yaşanır. Çevrenin aşırı kötümserliği maalesef çocuğa geçer.

Çocukları güzel yaşama adapte etmek biraz da ebeveynlerin elindedir. Çocuğun aile çevresindeki bir kişiye gösterdiği aşırı sevgi göz ardı edilmemelidir. Bazı çocuklar aşırı huysuzlukla dikkat çekmek isterken, daha çok ya da daha az kurnaz olanlar aşırı derecede uslu davranarak aynı amaca varmaya çalışırlar.

Hayatta çok olumsuz olaylarla karşılaşmış çocukların hayal gücü en üst düzeydedir. Böyle çocuklar her zaman düş kurabilirler. Bütün yaşamımız, insanların birbirini karşılıklı etkileyebileceği varsayımına bağlı olarak akıp gitmektedir. Ancak güzel yaşama alıştırmak ve olumlu yönde etkilemenin en önemli yolu, çocuğa belli bir yaşa kadar hak ve çıkarlarının en iyi şekilde ailesinin vereceğini beynine kazımaktır.

Yani, çocuğa ailesine olan güvenini pekiştirmektir. Çocuklarda ruh hali oldukça önemlidir ve bu konuda ailelere büyük görevler düşmektedir.

Günün Sözü

İleri Yaşlar, Mutlu Yıllardır!

Öcal’dan İnciler

Sevmemiş Olanlar, Gönülden Yaşlıdır

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here