HATSU’dan Kaçak Su Kullananlara Ceza

0
260

kaçak su cezası1Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Abone İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kayıp-Kaçak ekiplerinin, Hatay genelinde yaptığı kontroller neticesi bazı noktalarda kaçak su kullanımını tespit ettiğini bildirdi.

Hatay genelinde içme suyunu kaçak kullananlara karşı büyük mücadele verdiğini bildiren HATSU, bu çalışmalar neticesinde tespit edilen 50 aboneye, toplamda 162 bin 300 TL ceza kestiğini açıkladı.

Genel Müdürlük yaptığı açıklamada, ekiplerin 2015 yılı Temmuz ayı boyunca kaçak su denetimlerini aksatmadan sürdürdüğünü ve yapılan denetimler sonucunda usulsüz olarak su kullanan aboneleri tutanakla tespit edip, haklarında yasal işlem başlattıklarını duyurdu.

Denetimler sonucunda; konuttan işyerine, inşaattan bahçe sulamasına kadar 1 aylık süre içerisinde toplam 50 noktada farklı yöntemlerle kaçak su kullanımının belirlendiğini bildiren İdare, bu kişi ve kurum abonelerine toplamda 162 bin 300 TL tutarında ceza kesildiğini belirtti.

kaçak su cezası2

“7 Gün İçerisinde Ödenmeyen Cezalarla İlgili Yasal İşlem Başlatılıyor”

Genel Müdürlük, HATSU ekiplerinin kaçak su kullanımı tespit ettikleri yerler hakkında uyguladıkları prosedürü şu şekilde aktardı:

“Öncelikle kaçak su kullanan yerin fotoğrafı çekiliyor, ardından kişi veya kurum hakkında tutanak tutuluyor. Daha sonra bu yerlere resmi yazı ile tebligat yapılarak kesilen cezanın ödenmesi için 7 gün süre tanınıyor. Bu süre içinde idaremize başvurulmazsa ilgili kişi veya kurum hakkında suç duyurusunda bulunuluyor ve yasal işlem başlatılıyor. Bunun yanı sıra Genel Müdürlük, vatandaşlarımızın ‘ALO 185’ No’lu telefonu arayarak Twitter, Facebook hesabımıza veya bilgi@hatsu.gov.tr adlı mail adresimize de yapılan ihbarlar da anında değerlendirilerek, bu yerler ekiplerimiz tarafından denetlenerek müdahale edilecek.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here