Hatayspor Zorda Olsa 3 Puanı Kaptı

0
43

hatayspor2Stat: Atatürk

Hakemler: Bahattin Şimşek, Ulaş aksoy, Ercan Aydın

Hatayspor: Polat***, Doğan***, Halil Zeybek*, (Dk.71 Emin*), Selçuk**, (Dk.46 i,Taylan***), Murat Uluç***, Ömer**, Özgür***, Semavi**, (Dk.65 M.Akif*), Necdet***, Serkan***, Halil Karataş***

B.N. Düzyurtspor: Emrah**, Samet**, Serdar**, Gökhan**, (Dk.85 Batınay), Hakan**, Raif**, (Dk.63 Halit**), Erdinç**, Feridun**, Halil**, (Dk.73 Yasin*), Suat**, Yetkin**

Goller: Dk. 47 Murat Uluç, Dk. 89 İbrahim Taylan (Hatayspor), Dk. 44 Halil (B.N.Düzyurtspor)

Sarı Kartlar: Emin, İ.Taylan, Murat Uluç, Özgür, M.Akif, Necdet (Hatayspor), Serdar, Feridun, Yetkin (B.N. Düzyurtspor)

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta zirve mücadelesi veren Hatayspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Birlik Nakliyat Düzyurtspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Deplasmanda alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetinden sonra kendi sahasında oynadığı karşılaşmaya mutlak galibiyet için çıkan Bordo-Beyazlılar ilk yarısını mağlup kapadıkları karşılaşmanın ikinci yarısında golcü futbolcularının attığı iki golle galip gelmeyi başardı.

Rakibi karşısında maça iyi başlayamayan Hatayspor, iyi kapanan rakip defansı açmakta zorlandı. Gol geciktikçe telaşa kapılan Bordo-Beyazlılar ilk yarının son dakikasında kalelerinde hiç beklemedikleri bir de gol gördüler. 44. dakikada gelişen konuk ekip atağında Hatayspor defansının da hatasından yararlanan Halil, kaleci Polat ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çok sert bir şut çıkartarak takımını öne geçirdi: 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının sonucunu da tayin etti.

İkinci yarıda Hatayspor, çift forvete döndü. Oyun planındaki değişiklik konuk ekip üzerindeki baskıyı arttırırken, gol de erken bir dakikada geldi. 47. dakikada gelişen atakta Ömer, sağdan getirdiği topu ceza alanına ortaladı. Defansın ıska geçtiği topu önünde bulan Murat Uluç hatayı affetmedi: 1-1.

71. dakikada ceza alanı içerisinde topla buluşan Murat Uluç, topu İbrahim Taylan’ın önüne indirdi. Bu futbolcuya takılan çelmeyi göremeyen hakem Şimşek, penaltıyı vermeyince saha bir anda karıştı.

Karşılaşmanın son dakikaları yaklaştıkça baskıyı daha da arttıran Hatayspor, sağlı sollu ataklarda rakip kalede gol ararken, sahneye İbrahim Taylan çıktı. Mehmet Akif’in ceza alanına ortaladığı topu önce düzelten golcü futbolcu müthiş bir voleyle topu filelere gönderirken dakikalar 89’u gösteriyordu: 2-1. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hatayspor karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here