Hatay’da TOKİ Deprem Konutlarına Doğal Gaz Arzı Sağlandı

0
37

Aksa Doğalgaz, geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrası Hatay’da devam eden kapsamlı çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

27 il merkezi, 297 ilçe ve beldede 45 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Hatay’da yürütülen kapsamlı çalışmalarını açıkladı. Depremzede vatandaşların doğal gaza ulaşabilmesi için T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve T.C. Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Aksa Doğalgaz, proje ve şebeke montaj çalışmaları tamamlanan TOKİ deprem konutlarına gaz arzı sağladıklarını ifade etti.

Şebeke Uzunluğu 2198 Kilometreye Ulaştı

Geçtiğimiz yıl Hatay’ın Kumlu, Altınözü ve Yayladağı ilçelerindeki vatandaşları doğal gaz konforu ve ekonomisi ile buluşturduklarına dikkat çeken Aksa Çukurova Doğalgaz Hatay Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, il genelindeki çalışmalarının yoğun bir biçimde devam ettiğini belirtti. Her ne kadar depremin etkisine maruz kalan tarafta yer alsalar da görevlerini eksiksiz ve hızla yerine getirmek için depremin ilk saatlerinden itibaren sahada olduklarını söyleyen Kasapoğlu; “İlimizde 2198 kilometreye ulaşan şebeke uzunluğumuzla 200 bin 236 abonemize doğal gaz ulaştırıyoruz, depremin etkili olduğu bölgelerimizde ise acil ihtiyaçların öncelikle karşılanması için uzun vadeli çözümler üretiyoruz” diye konuştu.

170 Milyon TL Yatırımla 72.7 Kilometre Şebeke

Hatay’da TOKİ deprem konutlarına bir an önce gaz arzı sağlamak için ekiplerinin yoğun gayretiyle gerekli çalışmaları tamamladıklarının altını çizen Kasapoğlu; “170 milyon TL’yi aşkın yatırımla 72.7 kilometre dağıtım şebekesi montajı gerçekleştirdik, bu yatırımımızla 10 bin 368 konut doğal gazı güvenle kullanabiliyor. 2024 yıl sonu planlamalarımıza göre 286 milyon TL yatırımla 170 km dağıtım şebeke imalatını tamamlamayı amaçlıyoruz.

Bu planlama ile yaklaşık 20 bin 340 konut doğal gazı güvenle kullanabilecek. Depremzede ailelerimizin doğal gazla buluşması için T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve T.C. Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda yürüttüğümüz tüm faaliyetleri etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz.

Hemşerilerimizin yaşamını kolaylaştırmak için TOKİ deprem konutlarına çok kısa bir sürede gaz arzı sağlamış olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu vesileyle tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ülkemizde bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Aksa Doğalgaz Hakkında

Faaliyet alanında yer alan 27 il merkezi, 297 ilçe ve beldede yaklaşık 17,4 milyon nüfusa, 6,8 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here