Hatay’a Bir Şehit Ateşi Daha Düştü

0
599

şehit cenaze15Özel Harekât Polisi Cuma Bilek Toprağa Verildi

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekât Polisi Cuma Bilek (28), memleketi Antakya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Antakya Açıkdere Mahallesi’nde yaşayan şehit Cuma Bilek’in ailesine acı haber, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ve emniyet yetkilileri tarafından verildi. Acı haber üzerine eve Türk bayrağı asıldı. İşte olan ve oğlunun şehit olduğu haberini öğrenen baba Abdullah Bilek, evinin önüne geldiğinde gözyaşlarını tutamadı.

Baba ocağında helallik alınmasının ardından şehidin naşı cenaze namazının kılınacağı yere getirildi. Şehidi babası Abdullah, eşi Melahat ayakta durmakta güçlük çekerken emniyet mensupları aileye destek oldu. Şehidin tabutunun başında meslektaşları nöbet tuttu.

şehit cenaze16

Mahalle meydanında kılınan cenaze namazının ardından şehidin naşı tekbirler eşliğinde özel harekat polisleri ve vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak Açıkdere Mahalle Mezarlığı’na götürüldü. Şehit polisin naşı burada gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Şehidin arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi ise cenaze töreninde şehidin üniformasını giyerek fotoğrafını taşıdı. Şehidin küçük kızı Elif Duru kadın polislerin kucağında babasını son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve vatandaşlar katıldı.

şehit cenaze17

Melahat Bilek ile evli olan şehit Özel Harekât Polisi Cuma Bilek’in 28 Nisan’da görevli olduğu Kahramanmaraş’tan geçici görevle Şırnak’a gittiği öğrenildi. 5 kardeşin 2.si olan şehidin 2013 doğumlu Fatma Hilal ve 2015 doğumlu Elif Duru isimli 2 kızı olduğu belirtildi.

TSK’dan Açıklama…

TSK’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Nusaybin’de operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan bir teröristin etkisiz hale getirildiği, Şırnak’ta devam eden operasyonda ise 5 bölücü terör örgütü mensubunun öldürüldüğü 1 teröristin de teslim olduğu kaydedildi. Yapılan açıklamaya göre bu güne kadar terörle mücadele operasyonlarında Nusaybin’de 495, Şırnak’ta ise 468 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

şehit cenaze18

TSK’dan yapılan bir diğer açıklamada ise, Mardin’in Midyat ilçesinde 25 Mayıs 2016 tarihinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına, bombalı araç ile gerçekleştirilen saldırı olayı ile ilgili beş şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Irak’ın kuzeyi Sinath-Haftanin bölgesinde de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaraların, icra edilen hava harekâtı ile imha edildiği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here