Hatay Valisi Ercan Topaca, Hassa’da Amanos Tünelini Değerlendirdi

0
276

vali-hassa inceleme1Hatay Valisi Ercan Topaca, Hassa ilçesini ziyaret ederek, Amanos Tüneli ile Hassa’da 86 bin dönümlük leçelik arazide kurulacak olan Türkiye’nin en büyük Hassa Organize Sanayi ile birlikte Hassa’nın bugünü ve yarınını konu alan bir toplantı gerçekleştirdi.

Hassa İlçesine ilk ziyaretini gerçekleştiren Hatay Valisi Ercan Topaca, Kaymakam Mustafa Pala ve kurum amirleri tarafından Hükümet Konağı girişince karşılandı.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala tarafından, Vali Ercan Topaca’ya, Bakır İşlemeciliği Kursunda Hassalı kadınlar tarafından işlenilen  plaket ve kahve fincan takımı hediye edildi.

Bakır İşlemecili ürünlerini çok beğendiğini belirten Vali Ercan Topaca, Hatay Valiliği için hediyelik kahve fincan takımlarının siparişini verdi. Sonrasında Kaymakamlık toplantı salonuna geçildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca başkanlığındaki yapılan toplantıya; Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkan V. Recep Tufan,  Jandarma Alay Komutanı J.Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Doğan Uludağ ve bazı İl İdare Şube Başkanları katıldı.

vali-hassa inceleme2

Hassa İlçesinin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmişlik yapısının ele alındığı toplantıda; ilk önce Hassa Kaymakamı tarafından Vali Topaca ve toplantı heyetine brifing verildi. Projesi devam eden Amanos Tünelinin çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütüldüğü ve en kısa zamanda yapım ihalesiyle beraber ilk kazmanın vurulacağı belirtildi.

Amanos Tüneliyle beraber 86 bin dönümlük leçelik arazide kurulacak olan Hassa Organize Sanayi Bölgesi için Sanayi Bakanlığına resmi başvurunun yapıldığı, Hassa OSB için ön talep alımlarının başlandığı ve yakın bir zamanda Sanayi Bakanlığından Yer Tespit Komisyonu heyetinin ilçeye gelerek çalışmalar yapacağı, Tarım ve hayvancılık konularında ihtiyaç duyulan, Toplu Hayvancılık Bölgelerinin oluşturulmasının yanında Sebze ve Meyve Halinin ilçeye kazandırılması, Hassa’ya yeni bir Hükümet Konağı ihtiyacının fikir birliğine varılması konularının görüşüldüğün toplantıda ayrıca ilçeyle ilgili diğer eksiklikler ve yapılması planlanan projeler de ele alındı.

Toplantının ardından İlçe jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ziyaret edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here