Hatay Tabip Odasından ‘Müjde’ Tepkisi

0
104

hatay tabip odası3Hatay Tabipler Odası Yönetim Kurulu, 14 Mart Tıp Bayramında Başbakanın sağlık çalışanlarına vaat ettiği %50 zammın nöbet ücretlerine yapılan artış olduğunu duyurdu.

30 yıllık uzman hekimin saatlik nöbet ücreti 7 lira 80 kuruş olduğunu dolayısıyla vaat edilen artışın 3,5 liralık bir artış olduğunu ifade eden Hatay Tabip Odası Yönetimi açıklamasında yarıca şu ifadelere yer verdi;

“Kuşkusuz Sayın Başbakanın bilgisindedir ki kamuda çalışanlar için aylık nöbet saatlerinde ödeme 130 saat ile sınırlıdır. Yani; 3 günde bir nöbet tutan bir asistan ayda 160-180 saat fazladan çalışmakta, bunun 130 saati ücretlendirilirken nöbetin kalan kısmı angarya olarak tutulmaktadır.

Kamuoyunda “Çalışanlara bol para veriyoruz” algısı yaratmaya yönelik bu tarz girişimlere bütün kamu çalışanları zaman-zaman maruz kalmaktadır. Gerçek olan “3,5 liradır. Bunu da müjde olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Türk Tabipleri Birliği  ve tüm sağlık çalışanları örgütlerinin  yükselttiği tepkiler ve eylem kararlılıkları belli ki hükümeti bazı kararlar almaya zorluyor. Ancak bizim kastettiğimiz iyileşme bu değildir. Sağlık çalışanlarının hem sağlık hakkı için hem de kendi özlük hakları için mücadeleleri kararlılıkla devam edecek. Hükümeti ve Sağlık Bakanlığı’nı sağlık çalışanlarının özlük haklarını geliştirme konusunda daha samimi ve gerçekçi adımlar atmaya çağırıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here