“Hatay Esnafına Verilen Cezalar Kaldırılsın”

0
18

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Çalışkan’dan Depremzede Esnaf İçin Adalet Çağrısı…
“Hatay Esnafına Verilen Cezalar Kaldırılsın”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Altınözü ilçesinde AFAD tarafından yapılan kardeşlik çarşısında faaliyet gösteren 82 esnafa kesilen kaçak elektrik kullanımı cezalarına tepki gösterdi.

11 bin ile 24 bin lira arasında değişen cezaların haksız olduğunu savunan Çalışkan, esnafın Enerjisa’ya gidip kayıt olmak istediklerinde sistemde adreslerinin görünmediğini belirtti.

Depremzede Esnafımıza Bir Darbe de Siz Vurmayın!

Meclis kürsüsünden yetkililere seslenen Çalışkan; “Esnafımız zaten depremde büyük mağduriyet yaşadı. Şimdi de haksız yere cezalarla karşı karşıyalar. Enerjisa sisteminde yerleri görünmüyorken nasıl kaçak elektrik kullansınlar? Bu cezanın derhal kaldırılması gerekiyor. Depremzede esnafımıza bir darbe de siz vurmayın! Yetkililerin depremzede esnafımıza sahip çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çalışkan’dan İki Önemli Talep

Konuşmasında deprem sonrası yapılan evlere de geçici abonelik verilmesi talebinde bulunan Çalışkan; “Hem Altınözü esnafımıza hem de Antakya merkez konteyner çarşı esnafına destek olunmalı. Yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rezerv Alanı Sorunu Çözüm Bekliyor

Çalışkan ayrıca, deprem bölgesindeki bir diğer önemli sorun olan rezerv alanı konusuna da değinerek mağduriyetlerin devam ettiğini ve yetkililerin bu soruna acil çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here