Hatay Çocukları Koruma Derneğinden İskenderunlu İşadamlarına Teşekkür

0
224

hatay çocukları koruma der1Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül Ergüner, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, derneklerine destek veren İskenderunlu işadamlarına teşekkür etti.

İGC’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Dernek Başkanı Ergüner, İskenderun bazı işadamları tarafından derneklerine çeşitli yardımlar yapıldığını ifade etti.

Konuşmasında ilk olarak dernekleri hakkında bilgiler veren Ergüner; “Hatay’da tek derneğiz, kamuya bağlıyız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çalışıyoruz. Çocuk esirgeme kurumundaki çocuklarla ilişki ve beraberliğimiz var. Dörtyol’un çocuk evleri, Payas’ın çocuk evleri, İskenderun’un sevgi evleri Antakya’daki çocuk evleri ve bizim erkek yurdumuz olmak üzere bizim 300 çocuğumuz vardı fakat 2 yıl önce devletin başlattığı bir politikayla koruyucu aileye çocuk verdik. Onlara 125 çocuğumuzu verdik. Şu anda 175 çocuğumuzla beraberiz. Biz bu çocukları onurlandırıp motive ediyoruz. Biz çocuklarla haşır neşiriz. Her gün bu çocuklara gidip sevgimizi veriyoruz, taleplerini alıyoruz. Bizim sokak çocukları ile bir bağlantımız yok, dışarıya kendi gelirimizden bir kuruş harcama yetkimiz yok, tüzüğümüzde de yok, yetkimizde de yok, bir dal çiçek alma yetkimiz yok. Sadece gelirimizi bizim derneğimizin çocuklarına harcayabiliyoruz. Evet şu an devlet güzel bir şekilde bakıyor bu çocuklara biz değil, her imkanları sağlanıyor, 5 yıldızlı otellerde kalıyorlar.

hatay çocukları koruma der2

Evlerdeki çocuklardan çok daha güzel bakılıyor bu çocuklarımıza, her şey dört dörtlük. Çoğu destek de devletin yaptığı kadar demeyelim ama bizimde desteğimiz var.

Biz bu çocuklara okuma seferberliği hazırladık, her ay kim fazla kitap okursa onu yemeğe çıkaracağız dedik. Ve bu çocuklar öyle güzel kitap okudular ki 1 yılda kitap okuma alışkanlığını kazandılar. En son Mayıs ayında en fazla kitap okuyan çocuğa 9 tane çeyrek altın aldık. Her yaz tatillerini biz ayarlıyoruz. Hayırsever işadamları ile beraber bayramda 300 çocuğu giydiriyoruz. Bunu her bayram yapıyoruz. Bu anlamda İskenderunlu iş adamlarından çok büyük destek gördük, Antakya işadamlarından da destek gördük teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Ergüner, çocuklar için ihtiyaç olan doblo marka bir aracın İskenderunlu işadamları tarafından derneklerine hibe edildiğini kaydetti. Ergüner; “Tosyalı Holding, Mustafa Baştuğ, Süleyman Çelik, Zeki Göçmen, Noksel’in bu araba parasını tamamlamak için gerçekten çok büyük faydaları oldu. Bu arabayı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arabayı aldığımızın resimlerini siz basınla paylaşmak istedik. İskenderun işadamlarına çok teşekkür ediyoruz. Bizi burada hoşgörü ile karşılıyorlar, anlatıyoruz destek çıkıyorlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here