Hasan Kuş; “Okullarımız Pislik İçerisinde”

0
11

Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Kuş; “Okullarımız Pislik İçerisinde”

Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şue Başkanı Hasan Kuş, yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, kent genelinde eğitim veren okullarda yaşanan hijyen sıkıntılarına dikkat çekti.

Bakanlığın uygulaması doğrultusunda okullarda yalnızca haftada iki gün ikişer saat temizlik yapılacağını ancak bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Kuş; “Depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçecek okulların durumu malumunuz. 2 yıl boyunca neredeyse hiçbir yeni okul yapılmamasına rağmen var olan okullarımız pislik içerisinde. Milli Eğitim Bakanlığının yeni yaptığı uygulamada haftanın üç günü ikişer saat temizlik hizmetleri gelecek. Diğer günler temizlik hizmetleri yapılmayacak.

Bu uygulama bir kölelik sistemidir ve hiç kimsede zaten buna başvurmamıştır. Okullarımız pislik içerisinde. Bir taraftan tozla, beton artıklarıyla kirli havayla uğraşırken bir taraftan da okullar çöplük haline dönmüştür. Milli Eğitim Bakanlığına da sorunca gündeminizde böyle bir durum yok deniliyor” diye konuştu.

Okullardaki güvenlik sorununa da değinen Kuş; “Her geçen gün okullarda güvenlik sorunlarıyla karşılaşıyoruz ama maalesef okullarda güvenlik görevlisi de yok. Milli eğitim, okulları kendi haline bırakmış durumda. Yani amaç devletin okullarını en kötü hale getirip özel okulların açılmasına olanak sağlamaktır” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here