“Halkları Arasında Ayrımcılık Yapan Bir Başkan, Adaletten Bahsedemez”

0
68

selahattin demirtaş2HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Dermirtaş Hataylılarla Buluştu…

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, dün Hatay’a gelerek Samandağ’da bulunan Bedircan Konferans salonunda halkla buluştu. Burada halka seslenen Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş, Suriye’de yaşanan savaştan Hatay’ın çok etkilendiğini söylerken, barışa en çok ihtiyaç duyan şehirlerin başında da Hatay’ın geldiğini belirtti.

Biz Bu Tekçi Zihniyete Mecbur Değiliz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve İbrahim Binici’nin de eşlik ettiği Hatay ziyaretinde konuşan Demirtaş; “Bu topraklarda kardeşliği ve barışı inşa etmek için bu yola girdik. Barışa en çok ihtiyaç duyan şehirlerin başında da Hatay gelmektedir. Suriye’de yaşanan savaştan Hatay çok etkilenmiştir. Hükümette bu duruma göz yummaktadır. Halkları arasında ayrımcılık yapan bir başkan, mezhep ayrımcılığı yapan biri eşitlikten ve adaletten bahsedemez. Yeni yaşamda ısrar etmemiz halklar arasında birlikte yaşamak için tek seçenektir. Tek dil, tek millet demiyoruz. Bu faşizan bir üsluptur. Türkiye’de onlarca millet, herkesin tek düze olması gerekmiyor. Biz çoğulcu bir devlet yeni bir yaşamda ısrar ediyoruz. Tek dil tek millet söylemi Hitlerce bir yaklaşımdır. Bu slogan ikinci dünya savaşının nedenidir. Biz Süryaniler, Kürtler, Türkler, Çerkezler ve Keldaniler, bütün kimliklerle bir arada yaşamak istiyoruz. Biz illa birbirimize benzemek zorunda değiliz. Biz bu tekçi zihniyete mecbur değiliz.

Devlet IŞİD Barbarlarına Destek Veriyor

AKP hükümeti mezhepçilik yapmakta ve oy toplarken de suni çoğunluğu dayatarak diğer kesimleri tehdit etmektedir. AKP bütün kirli politikalarını inanç sömürüsü yaparak hırsızlığa ve katliamların üstünü örtmeye çalışıyorlar. Allah bu dini insanlığa gönderdi. AKP’nin hırsızlıklarını yorgan altında saklama ve başka dinlere zulüm yapsın diye göndermedi. Bizim çizgimiz ezilen tüm kesimleri kapsayan bir çizgidir. Özellikle kadınların bu özgürlüğe en fazla ihtiyacı var. Bu ülke emekçinin, işçinin, ezilenin ülkesidir, para babası, zenginlerin ülkesi değildir. Suriye’deki tüm hakların IŞİD barbarları ile tek yürek halinde mücadele vermektedir. Bu halklar mezhep dinlemeksizin bu cani ve barbarlara karşı mücadele ediyorlar. Bu halklar bu barbarların Ortadoğu topraklarını terk edene kadar mücadele etmeye devam edecektir. Hatay bu savaşın en mağdurlarından birisi. Devlet de bu barbarlara destek veriyor” dedi.

TRT Genel Müdürünün kendisini bir daha tehdit etmesi halinde yayını keseceklerine ilişkin açıklamasına da vurgu yapan Demirtaş; “O koltukta oturan kişi TRT’nin halka ait olduğunu bilmiyor. Bu tehdidi senin Başbakanın bile söylemedi. Bir memur çıkmış gelmiş beni tehdit ediyor. Sen adil ve vicdanlı olsaydın, şu iktidarın kölesi olmazdın. Ben senin yerinde olsaydım, Allah’tan korkardım. Ben seni her gün teşhir etmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu. Daha sonra Hatay’dan ayrılarak mitinge katılmak için Mersin’e hareket etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here