Lider silobas üreticisi GÜVEN, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonunun (TUSAF), 15-18 Şubat tarihleri arasında, Antalya Belek Kaya Plazzo Golf Resort Hotel de düzenlediği 18. TUSAF Uluslararası Kongre ve Sergisinin ilgi odağı, gözdesi oldu.
Her sene düzenlenen bu organizasyona, bu yıl Platin sponsor olarak katılan GÜVEN, yeni tasarım damper tip un silobası ve de MILLENIUM tip un silobas ürünlerin tanıtma fırsatı yakaladı.
GÜVEN’in Satıştan sorumlu Genel Müdür Yrd. Metin Kirmit, ürünlerinin un, nişasta, arpa, yem ve tahıl ürünlerini taşımada güvenilir olduğunu ve taşıma kapasitesinin 45 m³ olan bu özel silobasların fuarda çok büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
Fuar boyunca Türkiye’nin en büyük un üreticilerini ve de sektör temsilcilerini de ağırlayan GÜVEN’in standı yoğun ilgi gördü.
Satış sorumlusu Genel Müdür Yrd. Metin Kirmit, Firma olarak en büyük başarılarının müşterilerin markalarına duydukları güven olduğunu belirterek; “Bunu fuarlarda daha iyi görüyoruz ve anlıyoruz. Yaptığımız her yeni ürünü en iyi yaptığımızı biz değil müşterilerimiz ve rakip firmalarımız söylüyor. Bundan daha iyi bir başarı ve mutluluk olabilir mi?” dedi.
Fuarda birçok yeni sipariş aldıklarını da vurgulayan Metin Kirmit; “Bunları tam zamanında teslim etmek için şimdiden planlama ve programımızı yaptık. Fuarlar hem GÜVEN için, hem ülke ekonomisi için çok faydalı, hem de yaptığımız çalışmaların karşılığını bu fuarlarda alıyoruz. Ayrıca piyasa ve sektörün nereye koştuğunu, sektörün ihtiyaçlarını bu fuarlarda daha iyi görebiliyoruz” diye konuştu.
Damper ve MILLENIUM TİPİ silobasların gıda taşımacılığında kullanıldığını Avrupa’da gördüklerini de ifade eden Kirmit; “Neden ülkemizde de kullanılmasın diye de kendimize hep soruyorduk, böyle bir talebin un firmalarından yoğun bir biçimde geldiğini de görünce hemen uygulamaya geçtik. Yaptığımız ürünün birebir Avrupa’daki muadilleriyle karşılaştırdığımızda arada çok farkın olmadığını da gördük. Türk mühendisi ve Türk işçisinin kalitesini de böylece ispat etme fırsatı bulduk. Silobaslarımızı 45 m3 olarak imal ettik. Unun yoğunluğunun çok düşük olması, bizi bu hacimde silobas üretmeye zorladı. Silobasın iç yüzeyinde kullandığımız boya ve tüm hava tertibatını, gıda tüzüğüne uygun DYO’nun solventsiz EPOXY ASTARINI kullandık. Çünkü taşınan gıdanın temiz ve sağlıklı şartlarda depolanması, korunması ve de saklanması gerekir. Bu yüzden bu boyayı ürünümüzde kullanma imkânı bulduk” şeklinde konuştu.
Kirmit Ayrıca kompresörden çıkacak herhangi bir su veya yağ partiküllerinin silobasın taşıdığı gıdaya zarar vereceğini düşünerek de kompresörün çıkışına 2 adet filtre de koyduklarını da kaydetti.
Dökme un silobasının müşteriye getireceği avantajlara da değinen Kirmit şöyle devam etti;
“Dökme un kullanımının ambalajlı ürüne göre avantajlarının başında daha hijyenik koşullarda taşınması ve muhafazası gelir. Bunun yanında maddi kazançlar, kullanım kolaylığı, işçilik ve depolama alanı önemli kazanımlardır. Aşağıda belirttiğimiz avantajlar toplandığında un silosu için yapılan yatırımın geri alınabileceği ve en önemlisi de insanların temel tüketim maddesi olan unlu mamullerde kullanılan buğday ununun daha sağlıklı koşullarda kullanımının sağlanacağı unutulmamalıdır. Bu avantajlar şunlardır.
Kullanım sonunda çuvalda kalan (yaklaşık 100 gram) undan tasarruf sağlar. Hammaliye ve tahliye masraflarını düşürür. Yükleme ve boşaltma sırasında zamandan tasarruf sağlar. Taşıma ve kaldırmadan dolayı personelde meydana gelen sağlık problemlerini önler. Kullanım aşamasında ilave personele gerek duyulmaz, hatta işçilik azalacağından personelden tasarruf sağlar. Özellikle tasnifleme, depolama ve muhafaza yönünden kolaylık sağlar. Stok için un siloları kullanıldığından depolama alanı yönünden yer kazancı sağlar. Tahliye (boşaltma) sırasında istifleme ve ambalajdan kaynaklanan problemleri ortadan kaldırır. Ambalajı ortadan kaldırır. Çuval, etiket, ip kullanımını sonlandırır.
Bu nedenle ürün maliyetini düşürür. Ambalajdan kaynaklanan çevre kirliliğini önler. Ayrıca ambalaj üretiminde kullanılan hammadde ve enerjiden tasarruf sağlayarak kaynak israfını önler. Sevkiyatta ihtiyaç halinde kullanılan palet, naylon, şilling gibi malzemelere gerek duyulmaz. Çuval boşaltma sırasında ambalajdan ürüne parça düşme (ip, etiket, çuval) riskini sonlandırır. Daha güvenli temiz ve hijyenik ortamda taşınır ve muhafaza edilir. Hava ile tahliyesi sırasında ürünün olgunlaşmasını hızlandırır. Son ürün mikrobiyal yük çuvallı ürüne göre daha düşük olur. Daha homojen hammadde kullanımını sağlar.”
Dökme un pazarını ciddiye aldıklarını da sözlerine ekleyen Kirmit; “Bu pazarda geleceğe umutla bakıyoruz. Tüm un ve dökme gıda taşıyan müşterilere de bu ürünü GÜVEN’le kullanacaklarını da tavsiye ediyoruz” dedi.
Ayrıca fuarın son günü de TUSAF Başkanı ve aynı zamanda Tezcan Un Yön. Krl. Başkanı Haluk Tezcan’a da 1 adet 45 damper tip silobas maketi törenle takdim edildi. (Haber Merkezi)