Güney Akademi’den Beşiktaş’a Transfer

0
27

2008 yılından bu yana İskenderun, Hatay ve Güney Bölgesinde başarıları ve basketbol okulundan yetiştirdiği sporcularıyla adından sıkça söz ettiren Güney Akademi Spor Kulübü, yine basketbol okulundan yetiştirdiği 2010 doğumlu Salih Atmaca’yı, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin güçlü takımlarından Beşiktaş JK’ya transfer etti.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Kulüp Başkanı Nebil Özdemir; “Salih, 2019 yılında basketbol okulumuza adım attı. O günden bu zamana kadar çok çalışarak ve teknik ekibimizin de üstün gayretiyle ciddi bir gelişim gösterdi.

Pandemi, deprem felaketi ve bunların kulübümüze yüklediği tüm olumsuzluklara rağmen böyle bir başarı yakaladıkları için kendilerini kutluyorum. Bir oyuncuyu bu seviyelere getirip, ülke basketbolunun hedef takımlarına transfer etmek çok büyük iş! Yeni basketbol hayatında sporcumuza başarılar diliyorum. Kendisini günün birinde Milli formayla göreceğimize de inancımız tam” diye konuştu.

Çocukların hayatlarına olumlu katkılar yapmanın en büyük hedefleri olduğunu belirten Özdemir sözlerine şöyle devam etti;

“Daha önce de gerek ulusal altyapılara gerekse de Milli takım altyapılarına oyuncular gönderdik. Takımlarımızın başarılarının yanında bu gibi bireysel başarılar bizleri daha çok mutlu ediyor. Çocukların hayatına dokunmak, geleceklerine katkıda bulunmak öncelikli hedefimiz. 16 senede 10 sporcumuzu ulusal kulüplerimizin altyapılarına transfer ettik.

Ayrıca bu çocuklar bu şehrin çocukları, şehrimizi Türk Altyapı Basketbolunun en dikkate alınan şehirlerinden biri haline getirdik. Bunun için de çok çalışıyor, çok yoruluyoruz. Bu tip güzel olayları görünce de tüm yorgunluğumuzun bir işe yaradığını anlıyoruz. Sağlığımız yerinde olduğu sürece İskenderun’dan yeni yıldızları ülke basketboluna kazandırmak için, elimizden gelen her şeyi yapacağız.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here