Güler; “Hani Emeklinin Sorunlarını Çözecektiniz!”

0
66

emekliler derneği1Emekli- Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler“Hani Emeklinin Sorunlarını Çözecektiniz!”

Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler, 28 Haziran-4 Temmuz tarihlerinin “Emekliler Haftası” olduğunu hatırlatarak, bu haftalarda emeklilerin sorunlarının çözümü için bir kampanya başlattıklarını ifade etti ve “Ramazan ayındayız ve önümüz şeker bayramıdır. Muhalefet partilerinin adım atmasını ve zaman içinde çözüm önerilerini bekliyoruz” dedi.

Genel seçimlerin geride kaldığını, emeklilerin artık verilen vaatlerin yerine getirilmesini beklediklerini kaydeden Güler; “Biz emekliler olarak, AKP hükümetinin emekliler açısından neler ifade ettiğini yaşayarak öğrendik. Muhalefet partileri ise hani kendilerinin ifade ettiği gibi ‘emekliler için sosyal projeler üretiyoruz’ diyerek bizlerin oylarını aldılar. Halkımız bu muhalefet partilerine ‘al sana meclis çoğunluğunu’ veriyorum dedi ve verdi. Şimdi meclis çoğunluğunu kaptınız ve emekliler için neler yapacaksınız, emeklilere bu düşüncelerinizi bir anlatsanız. Sokaklarda hükümetin emeklileri ezdiğini söyleyen ve çözüm üretmeyi vaat edenlere sesleniyoruz. Haydi meydanlardaki gümbürtünüzün bir kısmını şimdi duymak istiyoruz” diye konuştu.

Emeklinin Bayram Öncesi İkramiyesi Verilmelidir

Düzenlemelerin hayata geçmesinin zaman alabileceğini, TBMM’nin yasama çalışmalarının tam olarak başlamasının gerekebileceğini bildiklerini belirten Güler; “Ancak biz konunun içinde bulunulan zaman açısından da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zira Ramazan ayında olduğumuza ve bu ayın bitiminde Şeker Bayramı olduğunu düşündüğümüzde, partilerin seçim döneminde emeklilere verdikleri en önemli sözlerden biri olan, emeklilere bayramlarda ikramiye verme sözünün gereğini yapma hususunda kaybedecekleri zamanları olmadığını görmekteyiz.

Bu nedenle, TBMM’de çıkaracakları tek maddelik bir kanunla, emeklilerin bayramda ikramiye almalarını sağlamaları söylediklerinin, seçim vaadinden ibaret olmadığını, sözlerinde samimi olduklarını ve gerekli kanuni düzenlemeleri yapma olanağına sahip olduklarında, toplumun lehine kanunlar çıkarabileceklerini göstermeleri açısından oldukça önemlidir. Üç siyasi partinin güçlerini birleştirmeleri ve elde ettikleri sayısal çoğunluğu, emeklilerin ekonomik sıkıntılarını giderecek düzenlemeler yapmakla başlayarak, ülkenin tüm emekçi kesimlerinin, mağduriyetlerini giderecek, kanun düzenlemeleri biran önce yapmaları önemlidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here