Gül; “Kontroller Sonunda Hak Yerini Bulacak!”

0
64

ibrahim gül2MHP’nin Yüksek Seçim Kuruluna yapmış olduğu itirazın kabul edilmesinin ardından oy pusularları dün sabah saatlerinde yeniden kontrol edilmeye başlandı…

MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, oy pusulalarında kendisinin ismi ve partisinin logosunun olmadığı gerekçesi ile parti olarak seçimin iptaline yönelik Yüksek Seçim Kuruluna yapmış oldukları itirazın kabul edilmesinin ardından oy pusularları dün sabah saatlerinde kontrol edilmeye başlandığını söyledi. MHP’li Gül, Kimsenin hile ile seçimi kazandım sevinci yaşamaması gerektiğini kaydederek, kontroller sonunda hakkın yerini bulacağını belirtti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İbrahim Gül; “Seçimlerde tutanak altıda aldığımız, benim adımın ve partimin logosunun olmadığı oy pusulaları ile ilgili seçimden hem sonra önce ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduk. Burada itirazımız reddedilince, bu kez İl Seçim Kuruluna başvurduk. Buradan da ret cevabı aldık ve itirazımızı bir üst makam olan Yüksek Seçim Kuruluna itirazımı yaptık. Yapmış olduğumuz bu hak mücadelemizde Yüksek Seçim Kurulu itirazımı yerinde buldu ve tüm seçmen pusulalarının kontrol edilmesine karar verdi. Bugün (dün) İlçe Seçim Kurulunda oy pusulaları yeniden kontrol edilmeye başlandı. Biz 6 mahalledeki oy pusulalarında ismim ve parti amblemimin olmadığını tespit ettik” dedi. MHP’li Gül, yapılan itirazın sadece belediye başkanlığı seçimi için olduğunun da altını çizdi.

Dedikodular Seçime Fesat Karıştırdı

Yapılacak kontroller sonunda adaletin yerini bulacağına inandığının da altını çizen İbrahim Gül; “Seçim öncesindeki gece ‘İbrahim Gül başkanlık yarışından çekildi! MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan ile kavga etti!’ gibi dedikodu ve iftiralar atıldı. Bazı seçmenlerde böyle bir dedikodu karşısında sabah sandık başına gittiklerinde de oy pusulalarında partimizin amblemini ve benim ismimi görmeyince dedikodunun doğru olduğunu düşünüp, oy renkleri değişmiştir.

Bundan dolayıdır ki bu seçim adaletli olmadı! Böyle dedikodular ile seçime fesat karıştırdılar. Ümit ediyorum ki yapılacak bu kontroller sonunda hak yerini bulacaktır. Kimse hile ile seçimi kazandım sevinci yaşamasın” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here