Gagavuz Türklerinden Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e Ziyaret

0
859

gagavuz türkleri1Program kapsamında kentimize gelen Gagavuz Türkleri heyeti, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti. Makamda gerçekleşen ziyarete, Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Yeri Kültür Bakanı Vasili İvancuk, Gagavuz Konser Müdürü Dimitri Kambur, Hatay Valiliği’nce görevlendirilmiş Hatay Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Emine Atmaca, Düz Ava ve Elegiya Toplulukları, Uluslar arası Türk Kültür Teşkilatı (Türksoy) İdari Mali ve Hukuki İşler Daire Başkanı Sancar Mülazimoğlu katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Siz Gagavuz Türklerini kentimizde görmekten dolayı çok mutluyuz. Her zaman bekleriz. Bu tür etkinlikler kültürlerin tanınmasına, kültürlerin kaynaşmasına, insanların bir araya gelmesine, kardeşliğe, dostluğa, sevgi ve barış ortamına vesile oluyor” dedi.

Konuk heyetin 3-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri kapsamında ilimize geldiği, İskenderun’daki Atatürk Anıt Alanı’ndaki Düz Ava ve Elegiya Toplulukları Dans ve Müzik konserinin ardından, Antakya’da da gösteri gerçekleştireceği belirtildi.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ülkelerini tanıtan hediye veren konuk heyete, İskenderun’un fotoğrafı bulunan anı tabağı verdi. Ziyaret sohbet ortamında sürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here