Gadir-Hum Bayramı Etkinliklerle Kutlandı

0
11

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gadir-i Hum (İd’il Ğadir) Bayramı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, ülkemizde Adana, Mersin ve ilimiz Hatay başta olmak üzere her yıl coşkuyla kutlanıyor.

Hazreti Muhammed’in Veda Haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı Hatay’da kutlandı. Ziyaret ve Türbelere akın eden vatandaşlar, dua edip buhur yaktı.

Gadir-Hum Bayramı Hatay’ın değişik yerlerinde kutlandı. Akşam saatlerinde ise Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) tarafından, dernek binasında büyük bir katılımla söyleşi gerçekleştirildi.

Gadir-Hum Bayramı söyleşisine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Nermin Yıldırım Kara, önceki dönem Milletvekili Suzan Şahin, CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Duduoğlu ve Vatan Partisi İskenderun İlçe Sekreteri Sadık Karakaş katıldılar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here