Futbolun Cellâtları (3)

0
44

Değerli okurlarım, işler yolunda ve saadet zinciri “sağlıklı” olarak devam ederken, birbirlerine “Canım-Ciğerim” diye hitap edenlerin, işin içine rant zafiyeti girdiğinde hallerini göreceksiniz. Mafya ya da spor mafyası olarak anılan bazı kişiler, bu unvanlarından son derece memnun iken, yaptıkları efendilikleri açığa çıktığında ne yapacaklarını şaşırır, tüyü yolunmuş kanarya gibi olurlar.

Dışarıdan bakıldığında son derece saygın bir kişi olan bu zat-ı muhteremler, yaptıkları sporu katletme hareketleri ortaya çıkınca, ne oldukları da ortaya çıkmış olur. Dün de söylemiştim ya mafya denilince, tüm pislikler de akla gelir. Futbol, mafya, rant, aynı kazanda kaynarsa, dünyanın en tehlikeli patlayıcısı ortaya çıkar. Sanki şehrimizde yok mu?

İşte burada “Madalyonun” öbür yüzüne beraber bakalım. Bazı aydınlar, aydın olmalarına rağmen, onlarda arada bir yanlışa düşüyorlar. Bazı yanlışlar sıradan yanlışlar değil üstelik. “Hepimiz Aynı Gemideyiz!” Bu çok doğru bir ifade… Ülkemizde bölücülüğe karşı çıkmışlar, temel birkaç noktanın dışında yanlışlık yok. Onlar da diğer aydınlar gibi, “Kürt Sorunu” yanlışının içine düşmüşler.

Bakınız, öncelikle şundan emin olmalıyız ki hiç kimse Kürtleri kullanarak ülkemizi bölemez. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan Kürt vatandaşlarımızın Türkiye’den kopup Irak’ın Kuzeyinde kurulan Kürt devletine iltihak etmek gibi bir niyetleri yoktur. Çünkü onlar bu vatanın asli unsurlarını olduklarını zaten çok iyi biliyorlar. Anadolu’da o kadar içli dışlı bir yaşam söz konusu ki söz gelimi, devlet istese bile, bölgede bir ayrışma yaratamazsınız. Aynı ibadethaneye giden, aynı mezarlığa gömülen toplumların bölünmeleri mümkün değildir.

Yine tekrar ediyorum “Hepimiz Aynı Gemideyiz” Bu çok doğru bir ifade. Gemi batarsa hepimiz batarız, sonuçta ülke tümüyle karanlığa gömülür. Bunun için ellerini ovalayanlar çok.

Spor makalesi için neden böyle bir örnek verdiğime gelince; hem güncel ve hem den bana göre geçerli bir örnek ondan. Sporda olduğu gibi, bu işte de rant peşinde olanlar var. Birisinde futbol, diğerinde ülke menfaatleri baltalanıyor. İkisinde de çok fazla dikkatli olmak gerekiyor.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here