Futbolun Cellâtları (1)

0
52

Değerli okurlarım, futbol, mafya, rant… Bunlar bir arada telaffuz edilen çok önemli kavramlardır. Özellikle, (futbol ağırlıkta) spor ve mafya aynı kazanda kaynarsa, içine biraz da rant koyarsanız, türlü olacağını düşünenler tamamıyla yanılıyorlar.

Ne demiştim, Futbolla karışık Spor ve Mafya aynı kazanda kaynarken, içine bir miktar da (!) rant karıştırsanız, ortaya dünyanın en tehlikeli, tahrip gücü tavan yapan patlayıcı çıkar. Patlamanın şiddetinden bazı dengeler kendiliğinden değişir ve çok ilginç durumlar ortaya çıkar.

Realist olmam gerekirse, sporu çok seviyorum ve hatta yaşam biçimim de diyebilirim. Yakın çevremde benim için; “Şehrimizin yerel sporu Öcal Beyden sorulur” diye bir yaklaşımlar, bir yakıştırmalar var. Böyle düşünenlere, bu sütunlarda yayınlanan makalelerimle mahcup olmamaya özen gösteriyorum.

Efendim, sporun içinde olduğumu söylememe gerek yok. Şu ana kadar mafya ile hiç işim olmadı. Fakat mafyayım diyerek ortalığı velveleye veren bazılarını yakından tanıyorum. Merak edenler olursa isimlerini de verebilirim. İsmime kayıtlı mülküm olmadığından rantla uzaktan yakından ilgim olmadığını bütün samimiyetimle söyleyebilirim. Bu makalemin ne zaman yayınlanacağı konusunda bir fikrim yok. Sıralamada inisiyatifi Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü İlyas Terbiyeli’ye bıraktığımdan, insafına kalmış, ne zaman yayımlarsa, o zaman hepimiz okuruz.

Daktilomun başına geçtiğimde, bugün ne yazayım diye çok düşündüm. Birçok konular aklıma geldi gitti. Sonunda, yine futbolla ilgili ve onun göbekten bağlı olduğu terimlerin analizini ve bir araya geldiklerinde neler olacağını, kimlerin zarar görüp, kimlerin makam sahibi olacağını yazayım dedim. Cefakâr ve vefakâr sporseverlerin, spora gönül vermiş fanatik taraftarların bunlardan nasıl etkileneceğini ya da etkilendiğini; Tarafsız gözlemcilerin ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşların konuya bakış açılarını ve gözlemlerini, yaklaşımlarını;  Rant peşinde koşanların, ülke futboluna ne denli zarar verdiklerini ve buna rağmen ellerini kollarını sallayarak nasıl gezebildiklerini vs.. vs…

İşte, bu ilginç soruların cevaplarını ve dağarcığımızda daha neler varsa, ortaya dökerek, bazı gerçekleri de günışığına çıkarız diye düşünüyorum. Hiç hesapta yokken, ilginç bir konuya girdiğimi söylemeliyim. Bu yanıtlar, yarın ve yarından sonraki günlerde sunulacaktır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here