Futboldaki Şeytan Tüyü (5)

0
71

Değerli okurlarım, futbolun tepesinde şeytan tüyü olsun ya da olmasın, futbol her zaman güzeldir hoştur, zaman-zaman da insanı mutluluğa boğar ama hayat bazen nankördür. Futbol topu yuvarlaktır hem de Dünya’dan da yuvarlaktır. Hayat ise zar gibi köşeli mübarek… Kırk yılın başı bir düşeş atarsınız, onda da altı kapıya bağlanmışsınızdır, bir yere kımıldayamazsınız.

Şike yaptıkları için küme düşürülen takımların durumları ortada. Onlar için şimdilik bir şey söyleyemeyeceğim. Cezalarını çekiyorlar, çeksinler de. Haksızlığa çanak atanlar hiç iflah olur mu? Beni derinden üzen, ekonomik koşullar nedeniyle, bulunduğu ligde tutunamayıp, kümeden kümeye düşen takımlar. Ancak, herhangi bir şaibeye neden olmadan şerefiyle küme düşenlerin bir gün ellerinden tutan olur. Sıfırdan başlarlar. Yoktan var ederler. Efsane olmak budur işte!

TFF şike yaptığı tespit edilip küme düşürülen takımlara siyah dosya açar. Bildiğiniz gibi onlar futbola ihanet etmişlerdir. İmkânsızlık nedeniyle küme düşenlerin renkleri daima beyaz kalır. Bunun da faydasını ilerleyen yıllarda görürler. Çünkü beyaz saftır, durudur, aydınlıktır, halistir, temizdir, yalındır, katıksızdır, berraktır, dingindir, aydınlıktır. Başka renkler hep birbirinin karışımından oluşur, ama beyaz sadece kendisidir. Beyaz tektir, tekindir, muadili yoktur.

Bu beyaz konusuna girmek zorundaydım, daha bitmedi ama bu kadarı şimdilik yeterli. Başka bir makalemde daha ayrıntılı sunarım. Simsiyah olup da, beyaz gözükmeye çalışan kimler var kimler. Belediyelerin encümenlerinde koltuk kapan bazı kişiliksizler gibi…

Efendim, makalelerimizin bazılarında ya da birçoğunun belli bölümlerinde şu amacı gütmekteyim. İnanıyorum ki, günün birinde, yerel takımlarımızdan birisi Türkiye Süper Liginde şehrimizi temsil edecek. Bizim kuşak görür ya da görmez, bu fazla önemli değil. Görebilirsek tabi ki daha güzel olur.

Büyük statlarda yaşanan çirkinlikleri 5 Temmuz Stadı’nda yaşamayalım diye şimdiden dikkat çekiyorum, buram-buram futbol kokan şehrimizin spor adına çok şeyleri hak ettiğine inananlardanım. Süper Ligde bir takımımızın olmasını düşünmek bile beni heyecanlandırıyor. Biz burada alt yapıyı oluşturuyoruz. Temel sağlam olursa, binalar depremlere dayanıklı olur.

Bizim bu duyarlılığımıza diğer yazarlarda iştirak ederlerse daha güçlü oluruz ve ses getiririz, önerilerimize kulak verilir. Biz sabırlıyız, diğer spor yazarlarının bu konuya eğilmelerini sabırla bekleyeceğiz. Tıpkı, ortalama 70 yıl ömrü olan kartalların, kırkından sonra uzayan gagasını, körelen pençesini, yüksek bir tepede, gagasını ve pençesini kırarak yenisinin çıkmasını beklediği gibi.

Birde şunları sabırla bekleyeceğiz. Sağduyulu seyirciler, dürüstçe çalınan düdükler, haklı ve de korkusuz gösterilen kartlar. Bu saydıklarım da, beyazı dingin kılar ve grileşmesine izin vermez. Sporseverlerin taraftarların şişmiş egosu, bahane arayan fanatiklerin hırçınlığını son haddine ulaştırıyor. Elbirliği ile hareket edilerek, çirkinliklerin önüne geçilebilir diye düşünmekteyim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here