Futbolda Gelişen Olaylar (2)

0
64

Değerli okurlarım, makale yazmanın zor bir iş olmadığını söylemeliyim. Hele son dönem de daha da kolaylaştı. Yeni yetme atalarımızın vecizeleri var ya onlara bayılıyorum. Esinleniyorum, ilham kaynağım oluyor onlar. Yani, ormana bakıp da, beyaz bir çarşaf gibi çevreyi örten karlardan ilham almaya, gök delinmiş gibi yağan yağmurdan kendimize pay çıkararak duygulanmaya gerek yok. Günlük vecizeleri değerlendirirsek yeter de artar bile. Sarı Basın Kartı sahibi dostlarıma önemle duyururum.

Bunca yıllık meslek hayatımda, siyasetin spora müdahale etmediği döneme de hiç rastlamadım ama atalarımızın dediği gibi ‘tabanının üzerine yere sağlam basacaksın ve düşmanına dişini göstereceksin’ dönemi de hiç yaşanmadı. Çevremiz düşmanla doldu dolmasına da, biz yine de Platini ile FIFA Başkanını karıştırmayalım. Birinin futbol yaşamı da arı, dingin ve şaibesiz, diğeri hakkında fazla bulgum bulunmamaktadır.

İnanılır kaynaklardan duyduğuma göre, UEFA Başkanı Platini ile Başbakan arasında şöyle bir diyalog yaşanmış: “-Gençliğimde futbol oynadım, iyi gol atardım, şaibesizdim” “-Dürüst bir insan olduğumuzu herkes söylüyor ama şimdi şike ile futbolumuz çok zor durumda!”

İlginç bir diyalog değil mi? Savaş yok, tatbikatta değil ama durup dururken helikopterin düşmesiyle 12 askerimizin şehit olması, askeri kamyonetlerin ve jeeplerin ne hikmetse hep şarampollere devrilerek zayiat vermemiz, koca Marmara Denizinde iki hücumbotumuzun çarpışması… Bu üzücü olayların nedenini bilen var mı acaba?

Diyorum ki bu araçların miadı mı dolmuş? Kullananlar bu işten anlamıyor mu? Çok mu dikkatsiziz ya da araçlar paslanmış mı? Bunların hiç birisi değil kanımca. Futbolda yeni bir sistem geliştiriyoruz, bunun ceremesi olabilir. Hakkını veremeyeceğimiz bir sistemi uygulamaya kalkarsak, aleyhimize çalışır. Neydi bu sistem: 4+4+4=12.

Futbol 11 futbolcu ile oynandığına göre bu sistem neden on ikiyi gösteriyor sizce? On ikinci kişi Taraftar! Hep onları unutuyoruz, onları göz ardı ettiğimizden, bir adım öteye gidemiyoruz, onları temaşadan mahrum bırakıyoruz. Efendim, mecliste çözüm bitmez, her şeyin en iyisi orada bulunur diyoruz ya futbolda da bazı olumsuzluklara çözüm bulundu.

Hani şu sahaları bir iki maç kapanan kulüplerimiz var ya. Çözüm burada. Yetişkinler alınmayacak, tribünlere kadınlar ve çocuklar gelebilecek. Sizce de çok iyi bir çözüm değil mi? Ekranlardaki görüntüler sizi aldatmasın, onların hepsi de hepsi de yetişkin ve ortalığı birbirine katacak kıvamda insanlar. Yarın devam edelim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here