Futbol Nedir? (5)

0
76

Değerli okurlarım, “bakmakla görmek” arasındaki mesafe oldukça uzundur. Bu mesafeyi kısaltmak yine kişinin kendi elindedir. Dostlukla, samimiyetle doğru orantılıdır. Göz ucuyla bakmakla, konsantrasyonu yüksek bakış farklı olduğu gibi doğru yönde dostça ve samimi olarak bakılmışsa, hem kusursuz iletişim sağlanır hem de insanlar arasında yıkılması mümkün olmayan köprüler kurulur. Bu köprüler samimiyet ve dostluk içerdiğinden herkes yararlanır, o köprüye herkes saygı duyar. O Gönül Köprüleri, dinamit konulmazsa sonsuza dek ayakta kalır.

Öncelikle kendimiz bakıp göreceğiz. Dostluklar ve samimiyet içimizde olmalı ve bizden kaynaklanmalı! O zaman adam gibi adam olduğunuzu anladığımız gibi gıyabınızda da söylenir ve biz de bunu günün birinde duyarız. Bu az bir şey değildir.

Bu makalemizde futbolun fizik kurallarını alt üst ettiğinden, sevenlerinden ve sevmeyenlerinden veya ekonomiye olan katkısından söz edecek değilim. Bu konuyu gündemde tuttum hep. Bazı çevrelerce de antipatik bile oldum. Canları sağ olsun!

Efendim falso verilmeden meşin yuvarlağın gideceği yer bellidir ama fazla verildiğinde ve orta mesafede ağları nasıl sallayacağı belli olmaz ve de kestirilemez. Futbolda zaman-zaman öylesine enteresan pozisyonlar olur ki hani fizik kurallarını altüst eder demiştim ya işte onun gibi… Nasıl olduğunu anlamak mümkün olmaz.

Anlatmaya çalıştığım; bu işin güzelliği ve fizik kurallarının her zaman geçerli olmadığının ispatıdır. Diğer spor dallarında fizik kurallarından söz edilmez ama futbolda fizik kuralları ihlal bile edilir.

Futbolun kendine has özellikleri çoktur. Bir kere en alçak gönüllü bir spordur, herkesin sporudur ve bununla beraber fazla teçhizat gerektirmediği için fakir sporudur. Halk sporu da denilebilir. Yeter ki düz bir arazi olsun, top kaybolmasın. Forma, krampon, tozluk istemez, hatta kale direkleri bile kazaklarla, ceketlerle belirlenir.

Futbol, her şeye rağmen yine de karizmatiktir. En alt seviyede de oynanıyor, zirvede de icra ediliyor. Hiçbir şekilde karizmasından bir şey yitirmiyor. Futbolun güzelliği de bu olmalı diye düşünüyorum.

Futbol, ekonomide de bir güvencedir. Futbolsuz şehirler aç gezmiyor ama dikkat ederseniz hiçbir şeyleri de yok. Profesyonel bir futbol takımımız varsa ileriye dönük projelerinizde olacaktır mutlaka! Tesisler, transferler gündem oluşturacağı gibi genelde o şehir prestij kazanacaktır. Bu söylediklerim küçümsenemez, her şey ufaktan başlar. İstikrar yakalanırsa duygular boyut kazanır.

Şehrimiz, ülkemizin en büyük ilçelerinden ve vergi rekortmenleri, plaketli işadamları çoğunlukta! Para için büyük düşünenler biraz da yerel spor için büyük düşünmeliler. Spor konusunda maalesef büyük düşünen yok, çok üzgünüm!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here