Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri Bugün Başlıyor

0
235

füsun sayek etkinlikleri2Sergiler, konserler, kültürel aktiviteler, spor yarışmaları, atölyeler ve sağlık taramaları ile renklenen yörenin ilk sosyal etkinliği olan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin 8.’si bugün başlıyor. Bir ay boyunca dolu dolu geçecek olan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin büyük çoğunluğu İskender Sayek Evinde gerçekleşecek.

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek adına İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Füsun Sayek’in eşi Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek, etkinliklere tüm bölge halkını katılım göstermeye davet etti. Prof. Dr. Sayek; “Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk konusunda gerçekleşecek çalışmalarıyla yörede bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleşmekte ve bu konuda bir örnek teşkil etmektedir. Ülkemizde kültür ve mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Arsuz’da düzenlenen bu etkinliklerde konserler, sergiler, toplum söyleşileri, çocuklara yönelik sanat atölyeleri, spor yarışmaları ve sağlık taramaları yer alıyor. Türk Tabipleri Birliğinin katkısı ile bu yıl çocuk alerjilerinden meme kanserine kadar pek çok dalda tarama ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

Arsuz’da 1800’lerden kalma ve artık bir kültür ve müze evi olarak kullanılan aile evinde gerçekleştirilen etkinliklerin müzik ayağında açılış İskenderun Musiki Derneğinin vereceği bir konserle, kapanış ise Başkent Üniversitesi Akademik Quartet ile yapılacak. Bir aylık etkinlikler kapsamında her Çarşamba günleri konserler, Cuma günleri de söyleşiler olacak.

Ayrıca, bu yıl Hatay ile ilgili kitaplardan oluşturulan Hatay Kitaplığı ile etkinliklerimizde bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 30’a yakın Hatay ile ilgili kitap bulunuyor. Bunu daha da çoğaltmayı planlıyoruz. Kütüphane kurmayı düşündüğümüz Sayek Evinde Hatay ile ilgili bilgi ve araştırma yapmak isteyenlere her zaman açık olacaktır. Bu etkinliklerde amacımız, toplumu sanat ve kültür etkinlikleri ile buluşturup, burs fonu oluşturup bu yörenin çocuklarının eğitimlerine katkı sunmaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here