Fırat; “Rusya-Ukrayna Hattından Gelecek Açıklamalar Emtia Üzerinde Önemli Rol Oynar”

0
46

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, sabah saatlerinden bu yana Ons Altının 1909 seviyesi yakınlarında işlem gördüğüne işaret ederek, Rusya-Ukrayna hattından veya diğer ülkelerden gelecek açıklamaların emtia üzerinde önemli rol oynamaya devam edeceğini kaydetti.

Haftalık piyasa değerlendirmesinde hafta kapanışının 1889 seviyesinde olduğunu hatırlatan Fırat; “Ons Altın piyasası, sabah saatlerinden bu yana 1909 seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Ons Altın Cuma günü Rusya’ya karşı yaptırımların hafif bulunması ve ABD’nin askeri anlamda Ukrayna’ya destek olmayacağı, yani Rusya’ya karşılık vermeyeceği açıklamalarıyla düşerek 1889 seviyesinde kapanış gerçekleştirdi.

Hafta sonu AB, ABD ve bazı ülkelerin Rusya’yı SWIFT sisteminden çıkaracağını açıklaması ise küresel risk iştahı üzerinde tekrar baskı yarattı. Bu sabah güvenli liman arayışı içerisinde olan piyasalar Ons Altını 1900 üzerinde fiyatlıyor. Rusya-Ukrayna hattından ve diğer ülkelerden gelecek açıklamalar emtia üzerinde önemli rol oynamaya devam edecek.

Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 852 TL, çeyrek altın 1405 TL’den işlem görüyor. Tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here