Fırat; “Bu Zafer, Özgürlük ve Bağımsızlık İrademizin Simgesidir”

0
102

zafer bayramı kutlama6İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler odası Başkanı Uğur Fırat, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Fırat, mesajında 30 Ağustos zaferinin eşi benzeri görülmemiş şekilde sürdürülen kurtuluş mücadelesi sonunda, tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirtti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıl dönümünü kutlamanın büyük onuru ve haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Fırat, şöyle devam etti:

“30 Ağustos, aziz milletimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milletimizin ortak mücadelesi ile yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandırıldığı gündür. Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, özgür ve bağımsız olarak sonsuza kadar bir arada yaşama ve ay yıldızlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesidir.”

Milletin Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ile taçlandırdığı bu yüce ruh ve şuurun her zaman canlı kalacağını vurgulayan Fırat; “Millet olarak, büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle vatanımızı ve Cumhuriyetimizi canımız pahasına koruyarak, ülkemizi her alanda çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefimizden bizleri hiçbir güç alıkoyamayacak, ülkemizin ve milletimizin bekasına kast eden hainler, hak ettikleri yanıtı tarihte olduğu gibi bugün ve gelecekte mutlaka alacaklardır.

Bu inançla, dün olduğu gibi bugün de vatanımızın huzur ve güvenliği için canla başla mücadele eden, bu uğurda kanlarını ve canlarını feda eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here