Fırat; “Altın Yunanistan’dan Destek Aldı”

0
72

uğur fırat-piyasa4İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altının, Yunanistan’da seçimleri kemer sıkma karşıtı Syriza Partisinin kazanmasının arından beş ayın en yüksek seviyesi yakınında kaldığını duyurdu.

Haftanın piyasa değerlendirmesini yapan Fırat, “Altın, Yunanistan’da seçimleri kemer sıkma karşıtı Syriza partisinin kazanmasının ülkenin uluslararası kurtarma paketinin koşullarını yeniden müzakere edeceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından, beş ayın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü. Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1.299,31 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12.02’de 1.293,61 dolara geldi. Metal 22 Ocak’ta, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) teşvik programını genişletmesi ile birlikte, 1.307,62 dolara kadar çıkarak 15 Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Yunanistan’da Syriza partisi, seçimleri kamuoyu araştırmalarının tahminlerinden de daha güçlü bir şekilde kazandı ve oyların büyük çoğunluğunun sayılmasının ardından, parlamentoda çoğunluğu yalnızca 2 sandalye ile kaçırdı. Syriza lideri Alexis Tsipras, ülkenin borçlarını ve kemer sıkma tedbirlerini yeniden müzakere edeceği taahhüdünde bulundu ve bu durum, seçimleri kaybeden Başbakan Antonis Samaras’ın ülkenin Euro’dan ‘kazara’ çıkmasını tetikleyeceği uyarısında bulunmasına neden oldu. Altın bu yıl, Fed’in faiz artırımlarını öteleyebileceği spekülasyonunun da yardımıyla yüzde 9.3 değer kazandı” şeklinde yorumlarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here