Felaketin Yaraları El Birliğiyle Sarıldı!

0
340

arsuz sel afeti1Arsuz’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Güçlü ile Arsuz Belediye Başkan Yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz’un inceleme ve tespit çalışmaları sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

İlçede 17.10.2014 tarihi, saat 13.00 sularında aşırı yağışların etkisiyle şehir merkezi ve bağlı mahallelerde yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle yapılan çalışmalar şu şekilde açıklandı;

“Höyük Mahallesi’nde camide mahsur kalan 20 kişi itfaiye aracılığıyla tahliye edildi. Halen mahallede 3 iş makinesi müdahale için bekletilmektedir. Arpagedik Mahallesinde tıkanan köprü açıldı. Yine bu mahallemizde mahsur kalan iki kişi kurtarıldı. 1 iş makinesi müdahale için bekletilmektedir. Yine bu mahallemizde okulda mahsur kalan 8 öğretmen ile 1 hizmetli kurtarılmıştır.

arsuz sel afeti2

Sele Kapılan Bir Kişi Kurtarıldı

Konacık Mahallesi yolu açılmış olup, 3 iş makinesiyle yolu açma çalışmaları devam etmektedir. Avcılarsuyu Mahallesi’nde mahsur kalan 2 kişi kurtarılmıştır. Arpaçiftlik Mahallesinde mahsur kalan 8 kişi kendi imkânları ile kurtulmuştur. Kale Mahallesinde sele kapılan bir kişi Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından kurtarılıp, Tavşantepe mevkiinde bekletilmiştir. Daha sonra şahıs kalp sıkışması şikâyetinden dolayı helikopter vasıtasıyla İskenderun Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir.

Arsuz Merkez Uluçınar Köprüsü’nde can ve mal güvenliği açısından trafik emniyetli bir şekilde verilmektedir. Tatarlı Mahallesi’nde okulda mahsur kalan 9 öğretmen kurtarılmıştır. Gözcüler-Höyük arasını bağlayan menfez kullanılmaz hale gelmiştir.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, HATSU Genel Müdürlüğü, İskenderun Belediyesi, Arsuz Belediyesi’ne ait iş makineleri ve İlçe Kaymakamlığı ve belediye tarafından özel şahıslardan temin edilen iş makineleri ile sel ve su baskını olan tüm mahallelerde müdahale ve tedbir amaçlı çalışmalar devam etmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, AFAD ile belediye personeli güvenlik ve vatandaşı bilgilendirme amaçlı olay mahallelerinde bekletilmektedir.”

arsuz sel afeti3

İskenderun’dan Arsuz’a Komşu Desteği…

Arsuz’da yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla İskenderun Belediyesi’nce de müdahale için derhal iş makineleri ve personel gönderildi.

İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Başlak da Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük ve Belediye Meclis Üyesi Halit Akıncı ile birlikte, Arsuz’da yaşanan sel felaketinden dolayı hem geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunmak, hem de sel felaketinin etkilerini yerinde görmek üzere Arsuz’a gitti.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dilek ve temennilerinde bulunmak amacıyla sel bölgelerini de gezen Başkan Vekili Başlak, daha sonra Arsuz Belediyesi’ne geçerek Arsuz Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Güçlü, Başkan yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz’a da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

arsuz sel afeti4

Tek Teselli Can Kaybı Olmaması!

Yaşanan selin ilçeye verdiği zararlar ve yapılan çalışmalar hakkında konuklarına bilgi veren Arsuz Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Güçlü; “Sel felaketinin yaşandığı andan itibaren Arsuz’un tüm mahallelerinde yerinde incelemelerde bulunup, tüm ekiplerimizi seferber ettik. En hızlı şekilde müdahale ederek, yardım isteyen vatandaşlarımıza yardım ettik ve mağdur olan vatandaşlarımızın imdadına koştuk. Sel felaketinden dolayı çok üzgünüz, ama can kaybının yaşanmamasından dolayı mutluyuz” derken, gerçekleşen ziyaretten ve felaketin olduğu andan itibaren verdikleri her türlü destekten dolayı İskenderun Belediye Başkan Vekili Başlak’a teşekkür etti.

İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Başlak ise, sel felaketinden dolayı tüm Arsuz Halkı’na geçmiş olsun dileklerini iletirken; “İskenderun Belediyesi olarak aracımızla, personelimizle, neye ihtiyacınız varsa yanınızdayız. Geçmiş olsun. Can kaybının olmaması tek tesellimiz. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here