Evvel Temmuz Festivalinde  Hirisi Dağıtımında İzdiham

0
273

samandağ-hrisi1Asırlardır  Hatay’da bulunan Arap Alevilerinin geleneği olan Hirisi dağıtımı Evvel Temmuz  Sanat ve Kültür Festivalinde gerçekleştirildi. 4 büyük kazanda pişirilerek hirisi halka dağıtıldı. Hirisi dağıtımında izdiham yaşandı.

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Festival Komitesi Üyesi Mevlüt Oruç, Evvel Temmuz’un aslında bir festival değil, bir bayram olduğunu belirtti. Oruç; “Festivalimize karakterini veren, tarihi eser niteliğindeki bayramımızın geleneksel kutlanma ritüellerine aykırılık teşkil etmeyen etkinlikler ile zenginlik katmaya çalışıyoruz. Zaman tüneline girip, aylar öncesinden yeni elbise hazırlıklarına girişilen çocukluğumuzun Evvel Temmuz Bayramının heyecanını, sevincini yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

Özgüven: “Belediyeler Ticarethane Olmamalıdır”

Evvel Temmuz Festivali kapsamında Deniz Sitesi Akdeniz Kafe’de “Fatsa’dan Dikili’ye Sosyal Halkçı Belediyecilik” paneli de gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Fatsa eski Belediye Başkanı  Fikri Sönmez’in oğlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Naci Sönmez katıldı. Paneli Av. Adnan Eryılmaz yönetti.

samandağ-hrisi2

Barış ve demokrasi festivalleri ile tanınan Dikili Belediyesinin eski Başkanı Osman Özgüven panelde yaptığı konuşmada belediyelerin rant yeri olmaması gerektiğini vurguladı. Özgüven; “Devlet halkımızın isteklerini değil sistemin istediğini yapmak istiyor. Yıkılan demokrasiyi yeniden kazanmalıyız.  Birlikteliğimizi korumalıyız. Biz sadece belediyeyi halkla yönetmek istedik ama maalesef engel oldular. Belediyeler; insanların doğumundan ölümüne kadar o kentteki her türlü yaşamsal sorunuyla ilgilenmek durumundadır. Bu bağlamda biz sosyal belediyeciliği ilke edindik. Halk tarafından seçilmiş bir belediye bir yerel hükümettir, böyle algılamalıyız. O yerel hükümetin parlamentosu da belediye meclisidir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here