Esnaf Oda Başkanlarından Kilise Yönetimine Paskalya Kutlaması

0
78

ortodoks kilisesi8Uğur Fırat; “Kardeşliğimize Kimse Gölge Düşüremez”

İskenderun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanları İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı yönetimi ve Ruhani Liderleri Dimitri Yıldırım’a Paskalya bayramlarını kutlama ziyareti gerçekleştirdi.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanvekili Uğur Fırat ve tüm oda Başkanlarını İskenderun Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Yıldırım, Vakıf Başkanı Can Teymur ve yönetimi karşıladı.

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanvekili Uğur Fırat, içerisinde bulunulan Paskalya bayramını canı gönülden kutladıklarını ifade ederek; “Tüm oda başkanı arkadaşlarımızla birlikte birlik ve beraberce yanınızda olduğumuzu buradan herkese haykırıyoruz” dedi.

Hatay’da ve İskenderun’da asırlardır süre gelen birlikte yaşama kültürü ve hoşgörüye vurgu yapan Fırat; “Kardeşliğimize kimse gölge düşüremez, biz bir aileyiz, nice Paskalya bayramlarınızı huzurlu ve mutlu bir şekilde kutlamanızı diliyorum” diye konuştu.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur da, bu ziyaretin kendilerini onurlandırdığını vurgulayarak; “Sizlerle birlikte olmaktan şeref duyuyoruz. Kilisemiz ve papazımız adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Paskalya bayramı ve Kutlu doğum haftası aynı zamana denk geldi. Sizlerin de kutlu doğum haftanız kutlu olsun. Biz tarihten bu yana kardeşçe iç içe yaşamaya devam ediyoruz ve bundan sonra da yaşayacağız. Biz oynanan oyunlara gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyarette ayrıca Kilise yönetimi oda Başkanlarına Paskalya yumurtası hediye etti. Uğur Fırat ise vakıf yönetimine Kahve fincanı hediye etti.

Ayrıca Cem Evi, Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı, Dünya Kardeşlik Birliği ve CHP Hatay Milletvekili adayı Sonay Aykut’tan oluşan bir topluluk da kiliseye ziyaret gerçekleştirerek Ortodoks Kilisesi Cemaatinin Paskalya bayramlarını kutladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here