Erzin’deki Tıkanıklık Gideriliyor!

0
66

erzin içme suyuBakımsızlıktan Tıkanan İçme Suyu Boru Hattından Poşet ve Çakıl Çıktı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay genelinde su ve kanalizasyon hatlarının bakım ve onarımını sürdürüyor.

Genel Müdürlük, Erzin ilçemize bağlı Gökdere mahallesine su taşıyan 8 kilometre uzunluğundaki içme suyu boru hattında meydana gelen tıkanıklığın, ekiplerin 2 günlük çalışması sonucu tespit edildiğini ve tıkanıklığın olduğu bölümdeki boruların değiştirildiğini bildirdi.

Tıkanıklığa, boru hattına nasıl girdiği araştırılan bir poşet ve çakılların sebep olduğunu belirten idare, boru hattındaki bakım yapılınca, hatta geçmişten biriken yabancı maddelerin temizlendiğini ve Gökderelilerin eskisinden daha temiz bir suyla buluşturulduğunu açıkladı.

Gökdere Mahallesinin üst kesimlerinde zaman zaman yaşanan su sıkıntılarının da mevcut boru hattının kapasitesi artırılmak suretiyle çözüldüğünü belirten HATSU, kapasite artırma çalışmaları sonucunda 150 metrelik bir boru hattının değiştiğine vurgu yaptı.

DSİ’nin içme suyu konusunda geçmişte yaptığı bazı hataların, Erzin’de kendini belli etmeye başladığına dikkat çeken idare,  Erzin’de meydana gelen problemlerin bölgedeki HATSU ekipleri ile Erzin ilçe Belediyesi’nin el birliği içerisinde çözdüğünü açıkladı. Erzin’deki çalışmalara HATSU’nun Dörtyol ekipleri de zaman zaman destek veriyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here