Eryılmaz İstifa Sebeplerini Açıkladı

0
113

refik eryılmaz17Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, 7 Haziran Genel seçimleri için tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle istifa ettikten sonra mecliste konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Her şeyin koltuk olmadığını insanların onuruyla, gururuyla oynanmaması gerektiğini ifade eden Eryılmaz; “Dün itibariyle 17 yıldır üyesi olduğum CHP’den istifa etmek zorunda kaldım. Gelen baskı ve talepler üzerine Hatay’dan bağımsız bahis siteleri aday olarak başvuru yaptım” dedi. CHP’ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirten Eryılmaz; “Bir peçete gibi buruşturulup kenara atılmayı da kabul etmek mümkün değildir. Taban da halk da kabul etmiyor. Büyük bir öfke içinde” dedi.

Neden aday yapılmadığını, listeye alınmadığını bilmediğini belirten Eryılmaz, kendisine bu izah yapılsaydı, böyle bir tepki göstermeyeceğini söyledi. Eryılmaz; “Her şey, koltuk değildir. İnsanların onuruyla, gururuyla oynanmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na talepleri neden görmezden geldiğini soran Eryılmaz, bölgede olup bitenlere karşı yıllardır süregelen çalışmaları olduğuna dikkat çekti. Bağımsız aday olmak istememesine karşın bağımsız aday olmak zorunda kaldığını vurgulayan Eryılmaz, listeye girenlere başarılar diledi.

AK Parti’nin Suriye politikasına başından beri karşı çıktıklarını ve söylediklerinin maalesef doğru çıktığını belirten Eryılmaz, izlediği Suriye politikasının aday olmamasında etkili olabileceğini dile getirerek bunu hak etmediklerini kaydetti.

Bir başka soru üzerine Eryılmaz; “CHP’li olmanın kriteri nedir? Ben CHP’ye bir tek laf söylemiyorum. O, siyasete gözlerimi açtığım kurumdur, her zaman saygı gösterdim, göstereceğim” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here