Ertem; “Terörün Vebalini Cumhuriyet Halk Partisi’ne Yıkamayacaklar”

0
83

birol ertem4CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun katıldığı şehit cenazesinde protestoya uğramasını eleştirdi.

CHP’nin çirkin oyunlara alet edilmeye çalışıldığını savunan Ertem, buna müsaade etmeyeceklerini ifade ederek; “AKP’nin onursuzca yürüttüğü iç ve dış politikanın ülkemizi getirdiği noktayı örtbas etme çabaları boşunadır. Terörün vebalini Cumhuriyet Halk Partisi’ne yıkamayacaklar ve bu çirkin oyunlarına CHP’yi asla alet edemeyeceklerdir. AKP’nin iktidara geldiği tarihten bugüne vermiş olduğumuz şehitlerimizin her birinin kanında yönetimlerinin eli vardır. Halkımız Oslo’yu, İmralı’yı, Habur’u ve Dolmabahçe’yi unutmadı. Çözüm süreci günlerinde Türk bayrakları indirilip, resmi kurumlardan TC ifadeleri kaldırılırken, akil adamların toplantı yaptığı salonlarda bayrak olmaması şartını koşarken, Habur’da çadır mahkemesi kurulduğunda partimize bu saldırıyı yapanlar neredeydiler.

AKP iktidarının en üst düzey yönetim kadrosunda cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve milletvekilli olarak görev yapmış isimlerinin söylemlerini hatırlatmak amacıyla bir kez daha bilginize sunarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

Recep Tayyip Erdoğan “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana gelsin.” Ahmet Davutoğlu “Kürtçe yasağını biz kaldırdık. Bana Serok Ahmet diyorlar.” Bülent Arınç “Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.” Yalçın Akdoğan “Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var.” Beşir Atalay “Öcalan’ın mesajları, bizim de düşüncemiz.” Sadullah Ergin “Öcalan bölgenin durumunu daha sağlıkla yorumluyor.” Yasin Aktay “Abdullah Öcalan ülkenin geleceğini çok iyi okuyor.”

Bu çerçevede açıkça görülmektedir ki PKK ile kol kola giren AKP’dir. CHP’nin çelenklerine saldıranlar, şehit yakınları değil, AKP beslemesi çeşitli derneklere mensup Osmanlı Ocakları ve yandaşları tetikçilerdir. Bu 4 kişiden ikisinin daha önce adam yaralama, gasp, evrakta sahtecilik, darp ve cinsel istismar suçlarından dosyalarının bulunduğu ortaya çıkmıştır.

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hırsızlık yapmadı! Yolsuzluk yapmadı! Cumhuriyet düşmanı değil! Oğlunun gemicikleri yok! Vicdanlı! Dürüst! Türk Halkının takdirine ve vicdanına bırakıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here