Emekliler’den TÜİK’e Büyük Tepki!

0
7

Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 tüm Türkiye’de ortak basın açıklamasında bulundu. Açıklamalarda; yaşanan enflasyonun gizlendiği, TÜİK’in  yine şaşırtmadığı ve iktidarın belirlediği enflasyon oranını onaylayarak noter görevini yerine getirdiği vurgulandı.

İskenderun’da gerçekleştirilen Basın açıklamasını, Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 İskenderun Temsilciliği adına Medine Yayman yaptı.

Düşük gösterilen enflasyonun emeklinin, çalışanların ve milyonlarca kayıt dışı çalışan yoksulun daha az maaş almasının nedeni olduğuna vurgu yapılan açıklamada Yayman ayrıca şunları söyledi;

“TÜİK  yine şaşırtmadı. Beklendiği gibi yaşanan enflasyonu gizledi. İktidarın belirlediği enflasyon oranını onaylayarak noter görevini yerine getirmekten zerre kadar sıkılmadığını, açıkladığı  enflasyonla belli etmiştir. O nedenledir ki; enflasyona esas teşkil eden sepeti, bu sepetteki ürünlerin ağırlığını ve fiyatları açıklamıyor. Yargı kararına rağmen açıklamıyor.

Eğer yaşanan enflasyonu açıklarsa hiç tereddüt etmeden TÜİK yönetimi ikinci ayını göremeyecektir. Bu bilinen bir gerçek. Lakin vesayet vesayet diye ortalığı ayağa kaldıranların, hiç bir etik değere aldırmadan, gönüllü kötülük yapmaktaki ısrarları izaha muhtaç bile değildir.

Mehmet Şimşek’in açıklamalarını emir telaki eden TÜİK, artık bu suçu işlemekten vaz geçmelidir. Sizin düşük gösterdiğiniz enflasyon, 16 milyonu aşkın emeklinin, 25 milyonu geçen çalışanların, milyonlarca kayıt dışı çalışan yoksulun daha az maaş almasının nedenidir.”

İktidar Kendine Pay Çıkartıyor

Enflasyonun düşük gösterilmesi ile iktidarın kendine pay çıkarıp, başarı naraları attığına da değinen Yayman; “Enflasyon düşük gösterilerek iktidar kendine pay çıkarıp, başarı naralarıyla siyasi olarak devamlılığını sağlamaya çalışıyor. Resmen enflasyon hesaplamasında hile yapılıyor. Halk kandırılıyor.

Süt içemeyen çocuğun, aç kalan emeklinin, parasızlık nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan gençlerin, kirasını ödeyemeyen emekçilerin, maddi imkansızlıktan dolayı parçalanan ailelerin, özetle milyonların ahı, günahı, hakkı boynunuzdadır. Gün gelir bu ağır yükün hesabının hukuk içinde sorgulanacağından kuşku yoktur.

Açıklanan Enflasyon Gerçek Değildir

TÜİK’in 2024 yılı Eylül ayında aylık TÜFE %2,97 bir önceki yılın Aralık ayına göre %35,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %49,38 ve on iki aylık ortalamalara göre %63,47 olarak açıkladığı enflasyon gerçek değildir. ENAG’IN enflasyon değerlendirmesi de, çarşı, pazar,  market fiyatları ve yaşadığımız derin yoksulluk da sizi yalanlıyor.  Yaşadığımız enflasyon en az bu oranların iki katından az değildir.

Yetti artık! Susmayacağız. İtaat etmeyeceğiz. Haklarımızı alana dek mücadele etmekten geri durmayacağız.

Arkadaşlar; insanca yaşamak istiyorsak bütün emeklilerin, kamu çalışanlarının, işçilerin, bağkurluların, tarım çalışanlarının,  yani yoksulların, ötekileştirilenlerin  birleşik bir mücadele hattını örmekten başka çaresi kalmamıştır.

Önümüzdeki günlerde ortaya koyacağımız birleşik mücadelemiz  hak, hukuk tanımayan, yalan dolanla bizleri oyalamak isteyenleri boşa çıkaracaktır. Direne direne kazanacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Yaşasın Birleşik mücadelemiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here