Emekli Sendikasından İmza Kampanyası! “Unutma! Emekliler Birleşirse Yenilmez”

0
19

Tüm Emeklilerin Sendikası-2017 TBMM Başkanlığına Sunulmak Üzere İmza Kampanyası Düzenledi…
“Unutma! Emekliler Birleşirse Yenilmez”

Tüm Emeklilerin Sendikası-2017 Genel Merkezi tarafından ülke genelinde imza kampanyası başlatıldı. Tüm Emeklilerin Sendikası-2017 İskenderun Temsilciliği bu kapsamda 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü İskenderun’da Sağlıklı Yaşam Parkı (Eski bit pazarı Güvercinli Park) ve Boyacılar Parkında stand kurdu. 12 Temmuz Cuma gününe kadar açık kalacak olan stant 17:00-19:00 saatleri arasında imza atmak isteyen emekli vatandaşların hizmetinde olacak.

Taleplerini imza formlarıyla birlikte TBMM başkanlığına göndereceklerini kaydeden Tüm Emeklilerin Sendikası-2017 İskenderun Temsilciliği, taleplerini şu şekilde sıraladı;

“TBMM BAŞKANLIĞINA,

Emeklilerin yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. Öyle ki; emekliler artık açlıkla mücadele etmektedir. Temel tüketim ürünleri başta olmak üzere, zorunlu tüketim hizmetleri çok pahalı ve fiyat artışlarına yetişmek imkansız bir hal almıştır. Emeklilerin dayanma gücü kalmamıştır. Bu durum böyle devam edemez ve etmemelidir. Biz emekliler olarak insanca yaşamak istiyoruz. Bunun için acil olarak taleplerimiz doğrultusunda yasal düzenleme yapılması için, halkın iradesini temsile yükümlü TBMM’ni tedbir almaya ve gereğini yapmaya çağırıyoruz.

TALEPLERİMİZ

1.2008 yılında yürürlüğe konulan yeni emeklilik yasası iptal edilmelidir. Emekli örgütlerinin görüşü alınarak yeni bir emeklilik yasası hazırlanmalıdır.

a-Bu kapsamda kazanca bağlı maaş güncelleme katsayısı yeniden düzenlenmelidir.

b-Maaş bağlanma oranı yenilenmeli ve üst taban sınırı kaldırılmalıdır.

c-İntibak yasası çıkarılmalıdır.

2.Memurlara verilip emeklilerine verilmeyen seyyanen ödeme bütün emeklilere verilmelidir. En düşük emekli maaşı, yeni işe girmiş en düşük maaş alan memurun maaşına eşitlenmelidir. Prim günü eğitim ve diğer kriterler gözetilerek emekli maaşları kademelendirilmelidir.

3.Her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olmalıdır. Sağlığa erişim kolay olmalıdır.

4.Bayram ikramiyeleri yılda 4 kez ve asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir.

5.Emekli sendikaları engellenmemeli ve tanınmalıdır. Bunun için uluslararası sözleşmeler esas alınmalı ve iç hukukta düzenleme yapılmalıdır.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here