Emek Partisi İlçe Başkanı Demir;  “Sivas-Madımak’ı Unutmadık, Unutturmayacağız!”

0
156

madımak anma1Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Tugay Demir, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta, Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’a giden ve çoğunluğu aydın ve sanatçılardan oluşan kişilerin kaldığı Madımak Otelinin ateşe verilerek 35 kişinin diri diri yanarak hayatını kaybetmesini asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

Katliamı önlemeyen dönemin yetkililerinin asla yargı önüne çıkarılmadığını ifade eden Demir; “Yargılanan ve ceza alan birkaç kişi olmakla birlikte asıl sorumlular ve planlayıcıları yargılanmadığı gibi dava 2012 yılında zamanaşımına uğratılmıştır. Zamanaşımı kararını değerlendiren dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun’ diyebilmiştir. Maraş, Çorum, Gazi, Roboski (Uludere) ve benzeri katliamların hiçbirinde gerçek failler, emir verenler yargılanmamıştır ve binlerce ‘faili meçhul!’ dosya devletin karanlık-tozlu-kirli kozmik odalarında bulunmaktadır” dedi.

Laik Yaşam, Demokratik Türkiye İçin Birleşelim!

Açıklamasında Ak Parti iktidarının politikalarını da eleştiren Demir; “AKP 12 yıllık gerici-baskıcı iktidar döneminde toplum yaşamını dini kurallara göre şekillendirme, ‘dindar ve kindar nesiller yetiştirme’ yönünde yasal düzenlemeler yapmış ve farklı inanç gruplarını, mezhepleri, etnik kökenleri birbirine kışkırtacak söylem ve politikalar geliştirmiştir. AKP’nin IŞİD(Irak Şam İslam Devleti) gibi katliamcı çeteleri desteklediği bilinmektedir. Sivas-Madımak, Kobane ve benzeri katliamların bir daha yaşanmaması, geçmişte yapılan katliamların tüm sorumlularının açığa çıkarılması ve yargılanması ancak tüm inançlardan, tüm etnik kökenlerden işçi ve emekçilerin, aydınların, gençlerin, kadınların güçlerini birleştirmesi ile sağlanacaktır. Gerçekten laik ve demokratik bir ülkeyi kurmak için en geniş halk ve demokrasi cephesini oluşturmak, geçmişte yaşadığımız tüm acıların, katliamların hesabının sorulmasının önemli bir adımı olacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here