Eğitim İş Sendikası 9 Yılı Geride Bıraktı

0
64

eğitim-iş açıklama (13)Eğitim-İş Hatay Şubesi, kuruluşunun 9. yılında bir basın açıklaması yaparak neden yola çıktıklarına ilişkin ‘Tam bağımsız Türkiye’ vurgusu yaptı.

17 Ekim 2005 tarihinde ayrı bir sendika olarak kurulan Eğitim-İş’in emek ve vatan mücadelesinde Cumhuriyete sahip çıkan tek sendika olduğunun altını çizen Eğitim-İş Hatay Şubesi açıklamasını şöyle sürdürdü; “Eğitim-İş olarak, “Emeğimiz ve Tam Bağımsız Türkiye” diyerek yola çıktık. Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin bağımsızlığını ve egemenliğini; ulus ve ülke bütünlüğünü; laik, demokratik, bilimsel ve ulusal eğitim değerlerini; emeğimizi korumak ve yaşatmak mücadelesinde dokuzuncu yılı ardımızda bıraktık.

Geçmişteki sendikal mücadeleye ve Atatürk devrimlerine sahip çıktık, bundan sonrada bu mücadeleye devam edeceğiz. Mustafa Kemal’in devrimciliğiyle ülkeye ışık olan Cumhuriyetin savunucusu, bilim ve eğitim emekçilerinin temsilcisi Eğitim-İş olarak, barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde bir emek mücadelesinden doğacak birlik ve beraberliği yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here