Eğitim-Sen’den Faks Eylemi!

0
177

eğitim-sen açıklama7Eğitim Sen Şube Sekreteri Naci Köybaşı; “Halil Serkan Öz’ün Ölümünden Sorumlu Olan Yalova Valisi Görevden Alınmalıdır!”

Eğitim Sen Şube Sekreteri Naci Köybaşı, geçtiğimiz günlerde Yalova’da Öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümüyle ilgili olarak Yalova Valisinin sorumlu olduğunu ifade ederek, sendika olarak Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yönelik faks eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Eğitim Sen’in “özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi” yönündeki kararını uygulayan Öğretmen Halil Serkan Öz’ün, öğrencileri ve meslektaşları önünde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından “Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin, öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” şeklinde hakarete uğradığını ifade eden Köybaşı, bu olayın ardından gerçekleştirilen ‘öğretmene saygı’ yürüyüşünün ardından Öğretmen Öz’ün kalp krizi geçirerek vefat ettiğini hatırlattı.

Öğretmen Öz’ün ölümünden Yalova Valisinin Sorumlu olduğunu öne süren Köybaşı; “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Halil Serkan Öz’e yönelik söylemiş olduğu aşağılayıcı ifadeler ve hakaretler hepimize söylenmiştir. Halil Serkan Öz’ün ölümünden sendikaları suçlayarak kurtulacağını sanan Yalova Valisinin, arkadaşımızın ölümünde birinci dereceden sorumlu olduğu açıktır. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Yalova Valisi arkadaşımıza yönelik sözleri nedeniyle tüm öğretmenlerden, eğitim ve bilim emekçilerinden özür dilemeli ve hemen istifa etmelidir. Bugün buradan Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yönelik faks eylemi ile arkadaşımızın ölümünden sorumlu olanların peşini bırakmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here