Eğitim-Sen İskenderun Şube’den Grev’deki Emekçilere Destek

0
2

Günlerdir grevde olan Yolbulan Metal ve Befesa Metalürji işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştiren Eğitim-Sen İskenderun Şubesi yönetimi, grevdeki işçilerin mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı. Grevdeki işçilerle birlikte öğle yemeği de yendi.

Dörtyol ilçesindeki Yolbulan Metal fabrikasında örgütlü Öz Çelik-İş üyesi işçilerin Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin ardından çıktıkları grev 90 günü aştı. Emekçilerin son destek ziyaretçileri de Eğitim-Sen İskenderun Şubesi Yöneticileri oldu. Eğitim emekçileri, fabrika önünde kurulan grev çadırında direnişlerine devam eden işçileri ziyaret etti.

İşçilerle bir araya gelen Eğitim-Sen Şube yönetimine süreç ile ilgili bilgiler veren Öz Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör; “Haklı mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Biz en az 30 bin TL ücret istiyoruz ama işveren bu zamana kadar bu ücrete yanaşmadı. Bu süreç içinde STK’lar, belediye başkanları, iş insanları elinden gelen katkıyı sundular, sunmaya da devam ediyorlar. Eğitim-Sen Şube yönetimine de bir kez daha teşekkür ediyorum. Yemek destekleri için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Basın Dilan Polat’lar Kadar İlgi Göstermiyor…

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal da emekçi ile omuz omuza olacaklarının altın çizerek; “Ne yazık ki hem ulusal basında hem yerel basında işçilerin eylemi Dilan Polat’lar kadar yer bulmuyor. Biz bundan önce olduğu gibi bugün de sermayeye karşı emeği, ezenlere karşı ezilenleri, demokrasinin hak hukuk adalet mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Eğitim-Sen olarak, grevdeki işi kardeşlerimizle omuz omuza olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Grevdeki işçilerle yan yana olacaklarını da vurgulayan Ünsal; “Grevdeki Yolbulan Metal fabrikasında örgütlü Öz Çelik-İş Sendikası üyesi işçilerin tıkanan TİS sürecinin ardından çıktıkları grev 91 gündür, Birleşik Metal-İş üyesi Befesa işçilerinin grevi ise 55. gündür devam ediyor. Bugün biz Eğitim-Sen İskenderun Şubesi olarak grevdeki işçilerimizle birlikte dayanışma ziyareti gerçekleştirdik. Grevdeki işçilerle öğle yemeğini hep birlikte yedik. Grevdeki işçi dostlarımızla yan yana olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here