Eğitim-İş Hatay 2 Nolu Şube’den Numan Kurtulmuş’a Suç Duyurusu!

0
8

Kuş; “Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırılara Karşı Sessiz Kalmayacağız!”

Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Kuş ve Yönetimi, tüm şube ve temsilcilikleriyle eş zamanlı olarak Adliye Binası önünde toplanarak, Numan Kurtulmuş’un Anayasanın 3. Maddesinde yer alan ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamalarına karşı suç duyurusunda bulundu.

İskenderun Adliyesi önünde bir araya gelen Eğitim-İş Hatay 2 Nolu Şube yönetimi, Cumhuriyetin temellerine yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Anayasamızın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırıların asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Kuş; “Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları, Cumhuriyetimize ve aynı zamanda anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinin ve Anayasası’nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerinin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir! Bugün bu sistemin güncel adı, ‘şahsım devletidir!’

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tartışmaya cüret edenler, ‘şahsım devleti’ yaratanlar ve onlara destek olanlardır! Meclis temsiliyetinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları, Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır.

Anayasamızın 4. maddesi, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini net bir şekilde belirtmektedir. Bu temellere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir” diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak suç duyurusu dilekçelerini sunduklarını kaydeden Kuş; “Eğitim-İş olarak, Numan Kurtulmuş’un sözlerine karşı, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye’de bugün suç duyurusu dilekçelerimizi veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda, bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız.

Şahsım devleti yaratanlar bilsin ki, Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here